RAKİPSİZ MUHTAR TEKRAR ADAY

Gölcük geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Günü’nü kutladı. Bu kutlama dahilinde Gölcük Anıtpark’ta tören düzenlendi. Muhtarlar, bu törende mesleklerini, duygularını anlattı.  Bu zor mesleğin detaylarını öğrenmek istedik. Bunun için Değirmendere Merkez Mahallesi Muhtarı Doğan Güneş ile güzel bir söyleşi yaptık, rakipsiz olduğu gözlenen başarılı muhtar bir dönem daha adaylığı düşündüğünü gazetemize açıkladı. 

 

“BU İŞ GÖNÜLLÜLÜK İŞİ”

MUHTAR OLMAKTAN MEMNUN MUSUNUZ?

Muhtar olmaktan memnunum. 2009 senesinde muhtar adayı oldum. Bir dönem yaptıktan sonra 2014’de tekrar aday oldum. Şu an benim ikinci dönemim. 10. yılı dolduracağız. Her zaman ki görev aşkıyla çalışmaya devam ediyorum. Bu zaten gönüllülük işi. Gönülsüz olan bir kişi bu işi yapamaz. Halkla ilişkilerinizin iyi olması gerekli. İlişkilerin herkesle iyi olacak. Buraya kızgın insan da geliyor, ılımlı insan da geliyor. Önemli olan hepsiyle konuşup anlaşabilmek ve hepsine yardımcı olmak.

YAPTIĞINIZ İŞLER NELER? BİR GÜN İÇİNDE MUHTARLAR NELER YAPAR?

Halkın sorunlarını, isteklerini,benim gördüğüm eksiklikleri belediyeye ve üst makamlara iletip zamanla gidermeye çalışıyoruz. Karşılığında güzel şeyler oluyor. Bir gün içinde yaptığımız şeyler ise öncelikle mahalle sakinlerin ihtiyacı olan talepleri doğrultusunda ikametgah, nüfus cüzdanı sureti, fakirlik belgesi gibi belgeleri kendilerine veriyoruz. Vatandaşlara gelen evraklar eğer evde yoksa kanun gereği postacı bize bırakıyor,  onların muhafazasını ve teslimini yapıyoruz. Gelen şikayetler ve aksaklıkları nelerse tespit edip,   ilgili yerlere bildirmeye çalışıyoruz. Emniyetten çeşitli aramalara katılıyoruz bazı zamanlar.

BAŞINIZA HİÇ İLGİNÇ BİR OLAY GELDİ Mİ?

İlk seçildiğim dönem, işe başladığım ilk gün birisi gelip bana tespih vermişti. Bu tespihi neden verdiniz diye sorduğum zaman Allah sabır versin diye veriyorum sana demişti. O olay benim için ilginçti.

 “OLUMLU SONUCA ULAŞINCA İNSAN SEVİNİYOR”

NE TÜR OLUMSUZLUKLAR YAŞIYORSUNUZ?

Eğitimli insan da var eğitimsiz insan da var. Bir derdini anlatıyor biz ona yol göstermeye çalışıyoruz. O kendi bilgisine göre ya da etrafta söylenene göre hareket etmeye çalışıyor. Onu doğru yola sokana kadar uğraşıyorsun. İnsanlarla uğraşmak kolay değil ama bir şeyi halledip olumlu sonuca ulaşınca insan seviniyor, onur duyuyor yol gösterdiği için de. Karşı taraf da mutlu siz de mutlusunuz çünkü.

“MUHTARLIĞI GENÇLERE ÖNERİRİM”

MUHTARLIĞI BAŞKALARINA ÖNERİR MİSİNİZ?

Muhtarlığı özellikle gençlere öneririm. Meslek gençleşsin, daha aktif hale gelsin. Gençleştikçe daha farklı fikirlerle olabilir. Biz kendimizi yenilemeye çalışıyoruz ama gençler daha dinamik daha aktif. Daha faydalı olabilirler.

MAHALLENİZİN SORUNU NELER?

Merkez Mahallesi’nin birkaç tane sorunu var. Öncelikle trafik sorunu ve sonrasında sokak hayvanları.

MAHALLENİZİN NÜFUSU NE KADAR?

Mahallemizin nüfusu 7500 kişi. Binalar eski olduğu için yeni bina yapılmıyor. Aynı binalara insanlar taşınıyor çıkıyor. Yeniden taşınıyor gidiyor vs ama sayı hep aynı kalıyor. Aynı nüfus üzerinde dönüyor. Fazla değişiklik olmuyor.

“KAPALI PARK PAZAR YERİ BİR İHTİYAÇTI”

DESTEK GÖRMEDİĞİNİZ YA DA SORUN YAŞADIĞINIZ BİR KURUM VAR MI?

Destek görmediğim kurum yok. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Belediye ile olsun diğer üst makamlarla olsun ilişkilerimiz iyi. Rahatlıkla sorunlarımızı iletebiliyoruz. Hemen olmasa da belli bir planlama dahilinde isteklerimiz yapılıyor. Kapalı Park Pazar yeri bir ihtiyaçtı, yapımına başlandı.

“BİR DÖNEM DAHA MUHTAR OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM”

TEKRAR MUHTAR OLMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Bir dönem daha düşünüyorum. Şu an adaylığımı açıkladım. Bir dönem daha yapıp muhtarlık kariyerime son vermeyi düşünüyorum. Haber: Büşranur Durdu

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 3