Narkotik Grup Amirliği törenle Hizmete girdi

Gölcük’te uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olmak, suçlulara daha hızlı müdahale etmek amacıyla, Gölcük Emniyet Müdürlüğü bünyesinde, Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, dün Kavaklı’daki Gölcük Emniyet Müdürlüğü’ne ait Ekipler Amirliği Bahçesinde yapılan törenle açıldı.

Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, Gölcük’ün yanında, Karamürsel ve Başiskele İlçelerinde de faaliyet gösterecek. Törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan,  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Başiskele Kaymakamı Atilla Kantay, Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gölcük Dz. Ana Üs Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan,  Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, Denizaltı Filo Komutanı Tuğamiral Hasan Çankaya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, SP İl Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Emniyet Teşkilatı, Muhtarlar, STK ve Dernek Başkanları ile çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin açılış töreni 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akabinde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer konuşma yaptı. Başkan Sezer, konuşmasında şunları belirtti: ‘’Gençlerimizin uyuşturucu maddelerden uzak durması için verilen mücadelenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için; Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ilçemizde açılmasıyla, uyuşturucuyla mücadele daha etkin hale gelecektir. Gençlerimizi bu illetten uzak tutmanın, gençlerimizin sorunlarına eğilmek, önleyici tedbir olarak da zehir tacirlerinin yakalanması ve toplumdan uzaklaştırılmasıyla mümkün olduğunu düşünüyoruz. Biz de bu düşünceyle şubenin açılması için göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren gerekli girişimlerde bulunduk. Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi için; ikisi komiser olmak üzere, 14 emniyet mensubunun ataması yapıldı. Bina hazırlığı Gölcük Belediyemizin de verdiği destekle gerçekleştirildi. İlçemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Başkan Sezer’den sonra konuşma yapan Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, ‘En önemli hedefimiz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumalıyız. Bunu takdir edersiniz ki tek başımıza yapamayız. Bizler suçlarla büyük bir dikkatle mücadele edeceğiz. Bu konuda ebeveynleri de eğitim çalışmalarını arttırarak devam edeceğiz.  Önümüzdeki süreçte çocukları kötü alışkanlıklara bulaşan ebeveynlere neler yapmaları konusunda bilgiler vereceğiz. Yürütülen çalışmaların daha etkin olması için İstanbul’a yakın illerde narkotik birimler kurulmuştur. Kocaeli’de narkotik konusunda çalışmalarımız çok iyi noktada. İlimizde son zamanlarda torbacı dediğimiz kişilerle ve uyuşturucu ticareti yapanlarla mücadelede çok iyi noktadayız. İlimizde uyuşturucudan ölenlerin sayısı iyice azalmıştır. Alan hakimiyeti sağlanmıştır. Çağımızın en büyük sorunu haline gelen uyuşturucuyla mücadelemiz etkin şekilde sürecektir. Alan hakimiyetini sağlamak için Gölcük’te Narkotik Şube kurulmuştur. Bu vazifeyi üstün başarıyla sürdüren tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca Narkotik Şubemizin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’ diye konuştu.

Törende konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, ‘Bugün Gölcük ilçemizde narkotik suçlarla mücadele için Narkotik Birim Açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın suça bulaşmaması için narkotik mücadele çok önem arz ediyor. İlimizde bu mücadele en etkin şekilde sürüyor. Bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar sürüyor. İlçelerimizde de benzer konuları yapmaktayız. Madde bağımlılığı teknoloji bağımlılığı şeklinde çeşitli bağımlılık türleri bulunmaktadır. İlimizdeki faaliyetleri büyük bir uyumlulukla sürdürüyoruz. Tedbirlerimizi daha fazla almaya dikkat ediyorum. İlimizde Gebze’de narkotik suçlarla mücadele birimimiz vardı. Bugünde Narkotik Birimimizin Gölcük’te açılışını yapıyoruz. Tek amacımız suçlularla ve suçla mücadele. Kocaeli’de uyuşturucuyla etkili bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Gölcük’teki Narkotik Birimimiz Karamürsel ve Başiskele ilçelerinde de çalışmalarını sürdürecek.  Kocaeli transit geçişte de önemli operasyonlara imza atmış, hatta Türkiye çapında rekorlara imza atmıştır. İnsanlarımızı uyuşturucu illetinden kurtarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu grup amirliğimiz ilimize bölgemize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından dualarla kurban kesimi yapıldı. Ardından Gölcük Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi’nin açılış kurdele kesimi il ve ilçe protokolü tarafından yapıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

18 − 15 =