PİYALEPAŞA İLKOKULU YARHİSAR’I GEZDİ

Gölcük Piyalepaşa İlkokulu’nun 2-D sınıfı öğrencileri, öğretmen aylin nur sargın ve velilelerin katılımıyla gölcük belediyesi Yarhisar Müze Gemisini ziyaret etti.

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi, Kıbrıs gazisi Yarhisar müze gemisinin bu haftaki konukları; Piyalepaşa İlkokulu 2-D sınıfı öğrencileri oldu. Üzerlerine giydikleri Türk bayrağı tişörtleriyle renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, öğretmen Aylin Nur Sargın ve velilerin kontrolünde müze gemiyi ziyaret etti. 1980-1985 yıllarında T.C.G.Yarhisar’da makine bölüm astsubayı olarak görev yapmış olan emekli astsubay, müze gemi müdürü İlhan Akbulut öğrencilerin rehberliğini yaparak tüm alanı gezdirdi. “Bir sahil kenti olan donanma kenti Gölcük’te yaşadıklarını; bu nedenle çocuklarımıza denizciliği, gemiciliği sevdirmeyi arzu ettiklerini bahriye örf-adetleri hakkında bilgi vererek öğrencilerimizin hem Gölcüğümüzü hem de donanmamızı iyi tanımalarını sağlamayı amaçladık” diyen Akbulut” geleceğimiz olan evlatlarımıza kültürel değerlerimizi aktarmak en önemli görevlerimizden. Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’te bu konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır” dedi.

İLK KEZ SAVAŞ GEMİSİ GEZEN ÖĞRENCİLER OLDUKÇA MUTLUYDU

Eğitim-öğretim çalışmalarının yanında öğrencilerine küçük yaşlardan itibaren müze bilincini aşılamak olduğunu söyleyen öğretmen Aylin Nur Sargın, “ İnsanların her fırsatta ve yerde müzeye ulaşma şansı olamıyor. Bu açıdan Gölcük çok şanslı. Hemen yanı başımızda capcanlı bir tarihe ortak olmuş müze gemimiz var. Bizde bu farkındalığı oluşturmak adına 2-D sınıfımızın yirmi dokuz öğrencisi ve velilerimizle Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemimizi gezdik. Hem 29 Ekim, hem de 10 Kasım’ı da anmak amacıyla Türk bayrağı tişörtlerimizle tarihi bir duygu yaşadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: İlhan Akbulut

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 7