ÖZÜPAK, BİRİLERİNİ İHYA EDELİM BİRİLERİNE ÇANAK TUTALIM BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ.

 

EYT Özüpak’tan flaş açıklama

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Başkanı Gönül Boran Özüpak, “Derneğimizle yürüdüğümüz yoldan, davamızdan ödün vermeden dimdik buradayız ve mücadelemizin peşindeyiz.

Birilerini ihya edelim, birilerine çanak tutalım bizim kitabımızda Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, yaptığı açıklamada, önemli mesajlar verdi. yazmaz” ifadesini kullandı. Özüpak, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Her zaman dedik ki; bu davamıza kim bir tuğla koyarsa, gücümüze güç katacaktır. Bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz en son Maltepe Mitingi ile ne denli bir birliktelikte olduğunu kanıtlamıştır. maalesef ki EYT ne zaman bir ivme kazansa birileri ortaya çıkarak bölme, parçalama ve karalama yolunu seçmiştir. Derneğimizle yürüdüğümüz yoldan, davamızdan ödün vermeden dimdik buradayız ve mücadelemizin peşindeyiz. Birilerini ihya edelim, birilerine çanak tutalım bizim kitabımızda yazmaz. Yolunuz açık olsun. ‘Dava insanıyım, gönüllüyüm’ diyen herkes gibi koşulsuz, şartsız ‘Bir tuğla da ben koyacağım’ diyenlere birlikteliğimiz de kapımız sonuna kadar herkese açık. Saygılarımla…”

Ali Tezel’in EYT’ye olan tutumu neden değişti?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, sosyal medya hesabından çok önemli bir açıklama yaptı. Yüz binlerce EYT’yi yakından ilgilendiren bu açıklamanın detayları ise göründüğünden çok daha başka…

EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın aşağıda okuyacağınız açıklamayı yapmasının başlıca sebebi Ali Tezel’in tweetleri. Ali Tezel bir kaç saat önce öyle tweetler attı ki adeta okuyanları, ‘Ne oluyor böyle?’ diyerek şoka soktu.

Çünkü Ali Tezel, 2 milyon EYT’liyi Maltepe’ye götüren EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak’ı ve dernek yöneticilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la anlaşmakla suçluyordu.

Tabi Ali Tezel’in bu tweetlerinin sebebi ise bu akşam yaşanan bazı telefonlara dayanıyor.  Ali Tezel, EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak’a telefon ediyor ve işçi sendikalarıyla birlikte kitlesel bir miting yapmayı istediğini söylüyor.

Ancak EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Boran Özüpak seçim sonrası henüz memleketteki karmaşa bitmemişken böylesi bir miting yapmanın EYT’ye faydadan çok zarar vereceğini nazik bir dille anlatıyor.

Özüpak ayrıca miting kararını kendisinin alamayacağını, bunun yönetim kurulu kararıyla ve karar defterine işlenerek alınabileceğini izah ediyor. Fakat Ali Tezel hemen miting yapma konusunda ısrarcı oluyor ve telefonda Tezel’in dili biraz sertleşiyor.

Ali Tezel, Gönül Boran Özüpak’ın yüzüne telefonu kapattıktan sonra Başkan Özüpak, Ali Tezel’i tekrar arıyor. Özüpak Tezel’e, “Bir daha bizimle bu şekilde sert bir üslupla konuşacaksanız konuşmayın. Lütfen daha anlayışlı olalım” diyor. Fakat Ali Tezel bu ikinci telefon görüşmesinin ardından gidip, “Az önce beni Gönül Hanım aradı. EYT beni istemiyor” şeklinde bir tweet atıyor.

Ali Tezel attığı ilk tweetlerle de yetinmiyor. EYT SYDD’nin kıdem tazminatına sahip çıkmadığını da söylüyor. Halbuki kıdem tazminatında tepkiyi ilk koyan isim EYT SYDD Başkanı Gönül Boran Özüpak olmuştu. Özüpak’ın açıklamaları bir çok haber sitesinde de manşet olmuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 7 = 3