LGS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Liselere Giriş Sınavı birinci yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı. Anadolu imam hatip liseleri ile mesleki ve teknik anadolu liselerinin doluluk oranı yüzde 100’e yaklaştı. Fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri ise yüzde 100 doldu.

Liselere Giriş Sınavı’nın birinci yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99,8, mesleki ve teknik anadolu liselerinde yüzde 97 doluluğa ulaşıldı.

KİMLİK NUMARASIYLA SONUÇLARINIZI ÖĞRENİN

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) “www.meb.gov.tr” internet adresinden açıklandı. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile “sonuc.meb.gov.tr” internet adresinden ulaşabilecek. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 92’Sİ İLK 3 TERCİHİNDEN BİRİNE YERLEŞTİ

LGS yerleştirme sonuçlarına göre, merkezi sınavla öğrenci alan fen, sosyal bilimler ve Anadolu liseleri yüzde 100 doldu. Birinci yerleştirme sonuçlarına göre Anadolu imam hatip liselerinde yüzde 99,8, mesleki ve teknik anadolu liselerinde yüzde 97 doluluğa ulaşıldı. Liselere sınavsız yerleştirmenin birinci adımında, öğrencilerin yüzde 92’si ilk üç tercihinden birine yerleşti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 8