Kurbana az kaldı “Onlar da bu işin erbabı”

Gölcük ilçesinde 2013 yılından bu yana hizmet veren AKİKA küçükbaş hayvanların niyet ve kurban hizmeti merkezi Kurban Bayramı’na sayılı günler kala işinin erbabı kadrosuyla işlerinin başında….

Gölcük ilçesinde 2013 yılından bu yana hizmet veren AKİKA küçükbaş hayvanların niyet ve kurban hizmeti merkezi bu günlerde oldukça yoğun. İşlerini erbabı olan Haşim Ağacan’ın sahibi olduğu bu tesis, islami acıdan uygun kesimlerle adak ve kurbanlarınız için güvenilir adres olarak, alanındaki kuvvetini ve gücünü korumaya devam ediyor.

“ALANINDA FARK ATIYOR”…

2019 kurbanlık kilo fiyatları ne kadar? sorusunun yanıtı merak edilirken konuyla ilgili güvenile birlik kısmı da önemli bir etken oluyor.

Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu. Kurban Bayramı’nın yaklaşıyor olması ile birlikte kurbanlık fiyatları yoğun olarak da araştırılıyor.  İşte bu günlerde oldukça yoğun olan AKİKA küçükbaş hayvanların niyet ve kurban hizmeti merkezi sizleri bekliyor.

İSLAMA UYGUN ŞARTLARDA

İpek Yolu Mahallesi 638 sokakta bulunan merkezin Gölcük Selimiye’de bulunan Kurban Pazarı’nda da yeri bulunurken, merkez sahibi Haşim Ağacan konuyla ilgili önemli bilgiler aktardı. Öncelikle canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada ortalama 28 liradan işlem gördüğünü belirten Ağacan, 8 kişilik uzman kesim kadrosuyla da kesim işlerinin islama uygun şartlarda yapıldığının altını çizdi.

CANLI YAYIN YAPIYORLAR

Kurban ve adak satışlarında öncelikle Gölcük köylerinden Acara da yetişen küçükbaşları tercih ettiklerini belirten Haşim Ağacan, Eskişehir ve Balıkesir’de konuyla ilgili faydalandıklarını söyledi.  Kurumsal bir yapıda adaklık ve kurbanlıklarda vekaletlerin yerine getirilirken, sosyal medya üzerinden canlı yayınla ilgili kişilere naklen paylaşım yaparak güven olgusunu yerine getirmiş bulunuyor.

VASIFLARINA VE ÖZELİKLERİNE

Ağacan, kişinin istediği herhangi bir kurum yada kuruluş olmaması dahilinde vekaletlerde adaklık küçükbaş hayvanların dağıtımı, Gölcük Belediyesi Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarıyla görüşerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkları belirtti.  Kurban edeceğiniz hayvanın vasıflarına ve özeliklerine dikkat ediniz diyen Ağacan, konuyla ilgilide çeşitli tüyolar verdi.

VASIF VE ÖZELİKLERİ ÖNEMLİ

Küçükbaş koyunda 6 ayın dolu olması ve anne boyuna gelmesi gerektiğini ifade eden Haşim Ağacan, “keçide 12 ayını dolduranlar 13. ayından da gün mutlaka almalı. Büyükbaş hayvanlarda ise 2 yaşını mutlaka doldurmalı. Büyükbaş hayvanlarda 2 yaşın dolu olup olmadığı insanlar dişlerine bakarak, küçükbaş da ise boynuz kıvrımlara bakarak anlayabilir” dedi.

GÖLCÜK’E BÜYÜK BİR TESİS GELİYOR

Kurumsallık yolunda emin adımlarla ilerleyen AKİKA küçükbaş hayvanların niyet ve kurban hizmeti merkezi yıl sonuna kadar Gölcük Kanpara yolu üzerinde 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet vermeye başlayacak.  Ağacan aynı zamanda böyle bir merkezinde ilçe de yine bir ilk olacağını belirterek, merkezin herhangi bir kurumla bağının olmadığının da altını çizdi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala bu işin erbabı olan kadro yoğun bir mesai ile vatandaşlara hizmet verecek.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

34 − 25 =