‘MUTABAKAT, GELECEĞİMİZ İÇİN BİR KAZANÇ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçemiz ulaşımı hakkında açıklamalarda bulundu. Gürel, “İlçemizin ihtiyaçları acilen giderilmeli” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, partilerinin faaliyetleri ve ilçemiz ulaşımı hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, ilk olarak parti çalışmalarına değindi ve “2018 yılında hayata geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ülkemize faydadan çok zarar getireceğini ısrarla halkımıza ve kamuoyuna açıklamaya çalışmıştık. Geldiğimiz noktada da bunun zararlarını tüm ulusça görmekteyiz. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yönetilen ülkelerde belli bir ülke sistemi vardır. Kim gelirse gelsin bu sisteme riayet eder ama bizde tam tersi bir yapılanmayla sadece Cumhurbaşkanının ağzından çıkacak kararlarla yürüyen bir sistem var. Bu sistemle birlikte kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmış, millet meclisi etkinliğini yitirmiş, yargı ve yasama özerkliğini kaybetmiş ve neticede de toplumsal bir çöküş meydana gelmiştir” dedi.

 

Gürel, açıklamasını sürdürerek “Dolayısıyla mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır söyleminden yola çıkarak altı siyasi partinin genel başkanının imzalamış olduğu güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatı, geleceğimiz için büyük bir kazanç elde etmektedir. Bu birlikteliğe karşı gelen ve bu birlikteliğin bir araya gelmesinden muzdarip olan kesimler, imzalanan bu mutabakat karşısında ülkenin ileriye değil, geriye gideceğini iddia etmektedir. Ama bu metnin altına atılan imzalarla birlikte okuduğumuzda, gerçek manada gelişmenin önü açılmıştır. Örneğin imzalanan bu mutabakat metninde tarafsız bir cumhurbaşkanlığı ve yasamanın, yürütmenin ve yargının bağımsızlaştırılması, seçim barajının yüzde 3’lere çekilerek gerçek manada demokrasinin gelmesinin önü açılmış oldu. Dolayısıyla bunlar gibi birçok maddenin ele alındığı bu metinde kuvvetler ayrılığı yeniden inşa edilecek, eğitimden insan haklarına, yargıdan yürütmeye her şey yenilenecek ve yarının zengin, mutlu ve çağdaş Türkiye’si inşa edilecektir. Bu bağlamda atılan bu adımın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Sözlerine ilçemiz ulaşımı hakkında konuşarak devam eden Başkan Gürel, “İlçemizde artık kangren durumuna gelmiş olan trafik ve ulaşım, insanları bezdirme noktasına getirmektedir. Bu yüzden de vatandaşlarımız, arabasını park edecek yer bulamamaktan kaynaklı olarak alışverişlerini il merkezine kaydırmaktadır. Bununla birlikte, özellikle sabah ve akşam saatlerinde D-130 Karayolu’nda, İzmit ve Karamürsel istikametindeki giriş – çıkış ve ulaşımda, tıpkı İstanbul’daki gibi trafik sıkışıklıkları had safhaya ulaşmaktadır. Bunun içindir ki kentsel dönüşüm bir an önce hayata geçirilerek trafikten ulaşıma, yaşam kalitesinden gelişmişliğe kadar ilçemizin ihtiyaçlarının acilen giderilmesi gerekmektedir diyoruz. Bu sorunların zarureti, zincirin halkaları gibi esnafımızdan başlayarak her kesimi olumsuz etkilemektedir” dedi.

 

Başkan Gürel, açıklamasının sonunda “Gölcük’te alışverişin bu gibi sebeplerden ötürü düşmesi, esnaflarımızın kepenk kapatmasına kadar gitmektedir. Bir de son zamanlarda, özellikle elektrik faturalarındaki fahiş artışlarla esnafımız, neredeyse kirasından çok elektrik faturası ödemektedir. İki senedir pandemi krizi ile boğuşan esnafımıza bir de fatura darbesi, esnafımızı artık çıkılmaz bir labirente sokmuş bulunmaktadır. İlçemizdeki esnafımız adeta var olma savaşı vermektedir. Bugün baktığımızda, vergileri ile ekonominin lokomotifi olan küçük esnafımıza hükümetin acil kalıcı çözümler üretmesi gerekmektedir. Örneğin hükümetin, zor durumdaki esnafımızın kamu borcunu acilen sıfırlaması gerekmektedir. Bununla birlikte sicil affı ile bir yıl ödemesiz kredilerin esnafımıza ayırmaksızın kullandırılması sağlanmalıdır” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

34 + = 43