KURBAN BAYRAMI’NDA YÜZLERİ GÜLDÜRELİM

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel 31 Temmuz Cuma günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı öncesi Kurban Bayramı ve Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu hakkında önemli bilgiler verdi.  İlçe Müftüsü İlyas Öztel yaptığı açıklamada, “Kurban, ayet ve hadislerle sabit olan güzel, makbul ve Vacip olan bir ibadettir. Bu bayram ile yüzleri güldürelim” dedi.

“Kurbanı paylaşmak ayrı bir önem arz etmektedir”

Gölcük İlçe Müftüsü İlyas Öztel yaptığı açıklamada, “Dini Bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı’nı 31 Temmuz 2020 Cuma günü idrak edeceğiz. Allah’a yaklaşmamıza vesile olan Kurban, ayet ve hadislerle sabit olan güzel, makbul ve VACİP olan bir ibadettir. Kurban, bir Müslümancın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun Hz. İbrahim’den kalan bir nişanesidir.

Evet! mali durumu müsait, yani dinen zengin olan Müslümanların bu ibadeti yerine getirmesi vaciptir. Peygamberimiz (s.a.v.) “Kim ki gönül hoşnutluğu ile ve kestiği kurbanın sevabını Allah’tan umarak kurban keserse bu onun için Cehennem ateşine karşı perde olur.”

“Kurban kesen kişi her bir tüyü için sevap kazanır.” (Tirmizi, Edahi, 1. İbniMace Edahi,3)

“Kurban Bayramı günü adem oğlunun yapacağı en faziletli iş KURBAN kesmektir.”…..(Tirmizi, Edahi,2)

Kurbanın bir kısmını fakirler, komşular, eş ve dostlarla paylaşmak ayrı bir güzellik ve sevaptır.

Özellikle bu aylarda Covid-19 salgını vesilesi ile işsiz kalan pek çok insanımız varken Kurbanı paylaşmak ayrı bir önem arz etmektedir. Biz Müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfı Gölcük Şubesi olarak Kurban kesmek ve paylaşmak konusunu çok önemsiyoruz” dedi.

“2019 yılında Müftülüğümüze 317 adet vekâletle kurban kesimi bağışı yapılmıştır”

Öztel sözlerinin devamında, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle yürütülen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında geçen yıl (2019) Müftülüğümüze 317 adet vekâletle kurban kesimi bağışı yapılmıştır. Bazı vatandaşlarımız da banka ve internet üzerinden bu kampanyaya katılmış olup, toplamda İlçemizden 582 adet vekâletle kurban bağışı yapılmıştır.  Ayrıca, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimi kapsamında Gölcük Şubemiz tarafından 105 hisse Kurban kesimi yapılmış ve 7’şer kiloluk poşetler halinde İlçemizdeki 315 muhtaç aileye kurban eti dağıtılmıştır. Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl Vekalet Yoluyla Kurbanlarını yurt içinde kestirmek isteyenler için 975 TL, yurt dışında kestirmek isteyenler için 825 TL olarak belirlemiştir. Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında gönül coğrafyamızda yaşayan fakir ve muhtaç din kardeşlerimizi unutmayacağız. Evlerinde iki – üç kurban kesilen kardeşlerimize 2’nci ve 3’üncü Kurbanlarını ihtiyaç sahiplerine göndermesini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Gölcüklü Hemşehrilerimin Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum”

Öztel son olarak, “Vekâlet Yoluyla Kurban Bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız, Müftülüklerden, Banka/PTT şubelerinden, tarafımızca Gölcük Merkezde bulunan Özserbesler Pastanesinin önünde kurulan stant üzerinden veya Merkez Camii, İhsaniye Çiftlik Ulu Camii, Sanayi Camii,  Tevfikhoca Vakıf Camii, Değirmendere Merkez Camii, Değirmendere Dörtyol Camii, Hisareyn Merkez Camii, Yazlık Merkez Camii, Yazlık Ilıca Camii, Kervansaray Camii, Halıdere Merkez Camii, Ulaşlı Camii, Hamidiye Camii, Ahmetbey Camii, Kuba Camii, İ.H.L. Tatbikat Camii ve Hacı Fatma Kahraman Camii İmam Hatiplerine müracaat etmek suretiyle makbuz karşılığı yada bagis.tdv.org adresinden bağış yapabileceklerdir. Gölcüklü Hemşehrilerimin Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyor, Kurbanlarımızın kabulünü Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 9