‘Kentsel Dönüşüm büyük bir aciliyet’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel haftalık olağan basın açıklamasında Gölcük’e yapılması istenilen fakülte ve kentsel dönüşüm projesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel Gölcük’e yıllardır yapılması istenilen fakülte konusunda yaptığı açıklamada, ‘Gölcük Fakülteyi hakediyor’ dedi.

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel Gölcük’e yapılması istenen fakülte konusunda yaptığı açıklamada, “ 180 bine yakın nüfuslu bir ilçede yaşamaktayız. Bu nüfusu ile birçok ilden büyük bir konumda olan Gölcük, dört yıllık bir fakülteyi hak eder konumdadır. Yetkilerin ve yerel yönetimin imkan ve çabalarıyla ilçemize bir fakültenin kazandırılması kaçınılmazdır. Fakülte, ilçemizin hem sosyal hem de ekonomik anlamda canlanmasına imkan tanıyacaktır. Ülkemizde bunların birçok örneği mevcuttur. Tabii bu fakültenin ilçemize kazandırılması ile birlikte, doğabilecek farklı sorunların da altyapısı hazırlanması gerekir. Örneğin bu fakültede okuyacak öğrencilerimize kalacak yer, yurt sağlanması gerekir. Fakültenin yapılacağı alanın etrafında sosyal ve ticari yatırımların hayata geçirilmesi gerekir. Bu komple bir çalışmayı da gerektirmektedir” dedi.

‘Kentsel Dönüşüm büyük bir aciliyet’

Gölcük’te uzun yıllardır yapılması beklenen kentsel dönüşüm konusunda da düşüncelerini dile getiren Başkan Gürel, “ Kentsel dönüşüm, artık vatandaşlarımızın heyecan ve ümitle beklediği bir konuma gelmiştir. Çünkü belirlenen kent merkezindeki dönüşüm alanı içerisinde bulunan esnafımız ve ikamet eden vatandaşlarımızın eli kolu bağlı pozisyondadır. Gelecek planları yapamayacak duruma gelmiş konumdalar. Bununla birlikte, hep söylediğimiz gibi 1999 depremini yaşamış ilçemizin tamamının kentsel dönüşüm alanına sokulması da kaçınılmazdır. Sadece bu alandaki yapılarımız, afete maruz kalmamıştır. Gölcük’ün tamamını kapsayacak kentsel dönüşüm kararıyla da bireysel hak sahiplerinin dönüşümden faydalanması sağlanmış, depreme dayanıklı binaların yapımı hayata geçmiş olur. Bu sayede birçok sorun giderilmiş olacaktır. Kaldı ki depremden sonra ilçemizde uygulanmaya başlanan yatay büyüme nedeniyle inşaat alanlarımız kalmamakla birlikte, verimli meyve bahçelerimiz de zorunlu olarak imara maruz kalmaktadır. İlçemiz sınırlarında bulunan otomobil fabrikası, yan sanayi yatırımlarıyla ilçemizde 4-5 bin kişilik istihdam sağlayacağından yeni işçi akımına uğrayacak pozisyondayız. Şu anda konut ihtiyacının tavan yaptığı bir ortamda, ilçemizde kentsel dönüşümün ve yapılacak imar planlamasının önemi elzem konuma gelmiştir” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

58 − = 54