ÜLKÜCÜLER GÖLCÜK’TE ZULME SESSİZ KALMADI

 

 

Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Zulüm Altında Ramazan, Doğu Türkistan” konulu konferans ve iftar programı geçtiğimiz akşam Melisa Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi.

 

 

Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti İç İşleri Bakanı ve Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk, Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Özkara, MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, MHP Kocaeli Milletvekili Adayları Gamze Can, İbrahim İnanç Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanı Tuncay Cabar, Kocaeli İlçe Ocak Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programına ayrıca 10 kişilik Uygur Türk’ü katıldı.

ÇİN’DE ZULÜM YAPILIYOR

Doğu Türkistan’da yaşanan zulmü gözler önüne sermek ve Uygur Türklerinin yaşadığı sıkıntıları göstermek adına düzenlenen iftar programında ilk konuşmayı gerçekleştiren Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanı Tuncay Cabar, yıllardır Çin Hükümetinin zulmü altında olan Doğu Türkistan ve Uygur Türklerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirerek 1951 yılında Rusya ve Çin’e karşı yapmış olduğu mücadelelerin devamında Rus ve Çinli askerler tarafından şehit edilen Doğu Türkistan Komutanı Osman Batur’un vermiş olduğu mücadeleyi anlattı. Çin’de Uygur Türklerine karşı yapılan zulmün her geçen gün arttığını ve hiçbir suçu olmadığı halde rencide etmek adına Çin’de AVM’lere giren Uygur Türkleri için anons yapılarak sözde Çinlileri uyardıklarını ama Uygur Türklerini rencide ettiklerini ifade etti. Cabar konuşmasında ayrıca Doğu Türkistan’da okullarda Uygur Türkçesi’nin kaldırıldığını ve Türkçe konuşmanın yasaklandığını belirterek bu zulme tüm dünya olarak sessiz kalmamamız gerektiğini söyledi.

ZULME SESSİZ KALINMAMALI

İftar programında kısa bir konuşma yapan Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Özkara konuşmasına başlamadan önce Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Cabar ve Yönetimine düzenlemiş oldukları iftar ve konferans programı için teşekkür etti. Özkara sözlerinin devamında ise Doğu Türkistan’da yaşanan Çinliler tarafından yapılan zulümlere dikkat çekerek buna sessiz kalmamamız gerektiğini belirtti. Özkara Doğu Türkistan’da Uygur Türk’ü vatandaşların ibadetlerini bile yapamadıklarını belirterek erkek olmayan Uygur Türk’ü evlere Çinli askerleri gönderiyorlar ve evde Uygur Türkçesi konuşulmasına ve ibadetlerini yerine getirmelerine izin verilmediğini ifade ederek bu zulme artık sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

SÜRGÜN HÜKÜMETİN BAKANI KONUŞMA YAPTI

İftar programında son sözü alan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti İç İşleri Bakanı ve Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk konuşmasında, “ Konuşmama başlamadan önce Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanı Tuncay Cabar ve yönetimine böyle güzel ve anlamlı iftar programı düzenlediği için teşekkür etmek istiyorum. Bilindiği gibi yıllardır Uygur Türk’leri Çin Hükümetinin yapmış olduğu işkence ve zulmü altındadır. Biz bu zulme artık tüm Dünyanın sessiz kalmasını istemiyoruz. Çinli askerler Doğu Türkistan’da genci, yaşlı, çocuk demeden zulm etmektedir. Öyle ki Doğu Türkistanlı olan bir alimimiz olan Borat Mahsun 86 yaşında olmasına rağmen yıllardır Çin zindanlarında esir tutuluyordu. Görmüş olduğu işkenceler sonrasında Çin zindanlarında şehit düştü ve aylar sonra ailesine haber verildi. Biz artık bu zulmün son bulmasını ve Doğu Türkistan ailelerinin sesini tüm dünyanın duymasını ve dur demelerini istiyoruz” dedi.

KATILANLARA KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından iftar programına katılımlarından dolayı Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti İç İşleri Bakanı ve Kazak Türkleri Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Serkan Dinçtürk’e Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Özkara ve Ülkü Ocakları Gölcük İlçe Başkanı Tuncay Cabar teşekkür ederek plaket takdiminde bulundular. Başkan Dinçtürk ise 1951 yılında Rusya ve Çin’e karşı yapmış olduğu mücadelelerin devamında Rus ve Çinli askerler tarafından şehit edilen Doğu Türkistan Komutanı Osman Batur’un hayatının anlatıldığı kitabı hediye etti.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 26 = 32