Kadın Platformu’ndan Çiğit’e suç duyurusu

Gazetemizin muhabirlerinden Süriye Çatak Tek, İsmet Çiğit’in 20 Eylül 2019 tarihinde Ses Kocaeli isimli internet gazetesindeki “Mutlu Yıllar Özgür Kocaeli” adlı yazısına dair suç duyurusunda bulundu

Süriye Çatak Tek Cumhuriyet Başsavcılığı’na İsmet Çiğit ve Güngör Arslan hakkında suç duyurusunda bulunmadan önce açıklamalarda bulundu. Tek’e basın açıklamasında Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, Eğitim- Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan ve çok sayıda gazeteci destek verdi.

“BAŞLI BAŞINA SUÇ UNSURUDUR”

Kadın Platformu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İsmet Çiğit, yine kendi meslektaşı olan kadın gazeteciler üzerinden aslında tüm kadınlara hakaret etmiştir, basın yoluyla kadınları aşağılamış, hedef göstermiştir. Çiğit’ in yaptığı hem basın meslek ilkelerine aykırıdır hem de kadına yönelik sözlü şiddettir. Medyanın kadınlarla ilgili yaptığı haberlerin içeriği, haberi veriş biçimleri aslında kamuoyunda kadınlarla ilgili bir algı ve yargı oluşmasında da sebep olmaktadır. Kadın hak ve özgürlüklerine yönelik her geçen gün artan nefret dilinin tırmandığı bu dönemde İsmet Çiğit’ in yazısı sadece bir köşe yazısı değil, başlı başına bir suç unsurudur.

“HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ”

Biz bugün Kocaeli Kadın Platformu olarak bu nefret diline karşı, bu cinsiyetçi anlayışa karşı kadınlara böylesine rahat bir biçimde sözlü şiddet uygulayabilen bu pespaye habercilik anlayışına karşı suç duyurusunda bulunacağız. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki kadınlara dönük her türlü şiddetin, aşağılamanın karşısında durmaya mücadele etmeye, yasalar önünde hesap sormaya ve teşhir etmeye devam edeceğiz. Şu bilinsin ki, ne eşitlikten ne özgürlükten ne de haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçeceğiz.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 1