KARGI: “HAKKIMIZI ARAMAKTA KARARLIYIZ”

 

 

Emekli Uzmanlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı yaptığı açıklamada, “Emekliye 1000 TL verilebiliyorsa halkta demek ki kaynak bulunabiliyormuş algısı oluşuyor, bizde  EMUZDER olarak camiamızın haklarını aramak konusunda kararlıyız, bu noktada TBMM’ye ziyaret planlıyoruz” dedi.

 

 

 

 

Emekli Uzmanlar Derneği Gölcük Şube Başkanı Selim Kargı, emekli uzman çavuşların sorunları hakkında bilgiler vererek; siyasetçilerin, seçim sürecinde yaptıkları yatırımlar ve seçmenin bu konu üzerindeki düşünceleri üzerine de görüşlerini bildirdi.

“HAKKIMIZI ARAMAKTA KARARLIYIZ”

EMUZDER Şube Başkanı Selim Kargı; ‘’Ülkemiz yeni bir seçim dönemine girmiştir. Siyasetçilerimizi ve seçmenlerimizi takip ediyorum. Maalesef seçmenlerimiz, ‘’ne alırsak bu dönemde alırız. Daha da alamayız’’ şeklinde düşünerek hareket ediyor. Siyasetçilerimizde seçim yatırımı olarak görüp haklar konusundaki iyileştirmeleri seçim zamanı yapmaya çalışıyor. Bugün takibimde olan devletin sözleşmeli personeli kadroya alması, emeklilere 1.000 TL bayram ikramiyesi vermesi, imar, borç ve ceza afları v.b. konuların yıllardır görüşülmesine rağmen bu dönemde düzenlenmesi de, halkta bu algının oluşmasına sebep oluyor.  Halkta demek ki, bu işler için kaynak bulabiliyormuş” düşüncesi oluşuyor. Bu anlamda bizde EMUZDER olarak camiamızın haklarını aramak konusunda kararlıyız’’ diye belirtti.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

Kargı; ‘’Biz uzman çavuşların ise, seçim olsun olmasın her zaman dile getirdiğimiz, 3269 sayılı uzman erbaş kanununda çözüm bekleyen birçok sorunumuz var’’ diyen Başkan Kargı; Bunlardan en önemli olan maddeleri sıralayarak;

 

1-Kadro düzenlenmesi

2-Yaş haddi kanunu

3-Mesleğimizden emekli olmak

4-Görev sürelerinde eşitlik

5-Kıdem işaretlerinin rütbeden sayılması

6-Tazminatlardaki adaletsizliğin çözülmesi

7-Sağlık şartlarının düzenlenmesi

8-Orduevi ve kamplardan istifade edilmesi

9-Lojman yüzdelerinde adalet

10-Sila, okul, mobing ve baskıların kalkması v.b. birçok konuda düzenleme yapılması’’ olarak açıkladı.

 

Maddeleri açıklayan Kargı, sözlerinin devamında; ‘’Bu konularla ilgili hazırlamış olduğumuz sorunlarımız ve özlük haklarımızla ilgili adalet ve eşitlik istiyoruz. Bu konulara ilgili, önceki günlerde TBMM’de yapmış olduğumuz milletvekilleri ile görüşmeler sonrasında randevumuz olmamasına ve yoğun programı olmasına rağmen davetimizi kırmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettik. Sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı paylaştık’’ dedi.

“TBMM ZİYARETİ PLANLIYORUZ’’

Önümüzdeki günlerde tekrara TBMM ziyareti gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Başkan Kargı; ‘’Bu arada siyasi parti liderleri, Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, başkan yardımcılarımız, bakanlarımızla ve kuvvet komutanlarımızla görüşme taleplerimiz var. Özellikle sayın cumhurbaşkanımızın konulara vakıf olduğunu düşünüyor ve KHK ile gerekli düzenlemeleri yapacağına kuşkusuz inancımız tamdır. Ülkemizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bugünlerde tüm siyasi partilere başarılar dileriz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 − 60 =