İyi Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail AYNACI; ‘MIŞ GİBİ YAPILINCA SANAT OLMUYOR’

İyi Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail AYNACI ve Yönetim kurulu Üyeleri İlçe genelinde bir süredir devam ettikleri saha çalışmalarında vatandaşlarla bir araya gelerek ve çeşitli ziyaretlerde bulunarak vatandaşları dinlemeye istek ve taleplerini değerlendirmeye devam ediyor. Bu yönde bir açıklamada bunan İlçe Başkanı Aynacı,Gölcük’ün Sosyal,Kültürel,Spor ve Sanatsal açıdan eski günlerini arar olmuştur bu konuda vatandaşlarımız bizlere sürekli diğer çeşitli konuları aktardıkları gibi,bu husustada sitemlerini belirtmekteler dedi.

İyi Parti Gölcük İlöçe Başkanı İsmail Aynacı yaptığı açıklamada; Bizler de Gölcük’ün adının Kültürle, sanatla ve sporla duyurulmasını istiyoruz. Ancak bunların gerçekçi, samimi projelerle yapılmasını bekliyoruz.  Mış gibi projeler yapılmasın. Sadece faaliyet raporlarında yazılsın diye  de etkinlikler yapılmasın. Yaptığınız etkinliklere halkın daha çok dahil olması ve bir katma değer oluşturmasını önemsiyoruz.Halkımız bizlere yaptıkları açıkalmalarda bu sitemlerinin ne kadar haklıolduğunu gözler öneünen  sermekte. Gölcük Halkı bir çok konuda olduğu gibi Sosyal,Kültürel,Spor ve Sanatsal ihtiyaçlarını ve beklentilerini ilçe dışında terip edilen aktivitelere katılarak gidermektedir dedi. Gölcükte eskiden yapılan bir dizi etkinlik,aktivite,şenlik,festival ve konserler ile Kocaeli genelindeki ilçelere ve diğer çevre İlllere bile örnek olup teşvik ederken şimdi Gölcük halkı eski günleri adeta mumla arar olmuştur dedi.Şöyle bir geriye dönersek ilçede yapılan bir çok aktiviteler artık yerini yapıldı oldu anlayışına bıraktığı gibi vatandaşlar tarafından da yeterli ilgi görmediği açık bir şekilde gözler önüne sermektedir.

Ahşap Sempozyumu  Farklı ülkelerin mozaiğidir

Bu yönde yapılan aktivitelerden birisi olan Ahşap sempozyumu Gölcük için büyük bir projedir. Yıllardır pandemi bahanesi ile sönük geçirilmiştir. Bundan sonraki süreç de uluslar arası alanda ses getirecek, ulusal basında gündem olacak ve daha önemlisi Değirmendere ve Gölcük’ün tanıtımında ve turizmde lider durumunda bir organizasyon yapılmalıdır. 3 farklı ülkeden 6 sanatçı ile yapılan bu yıl ki organizasyon, keşke daha önce ki yıllardaki gibi daha fazlı katılımcı sanatçı ve bu çalışmaları ele alan farklı üniversitelerden de katılım olsaydı. Bu etkinliğin sadece Değirmendere Çınarlık’ da değil mesela  Gölcük Anıt Park içinde de birkaç sanatçının yer alması böylece hem kent merkezindeki halkı bu organizasyona katmış olur hem de merkezdeki ticareti de hareketlendirmek için fırsat olurdu.

Kırk Yama Festivali Uluslar arası bir festivaldir

Bir diğer  aktivitelerden birisi olan Kırk yama festivali de uluslar arası  festival adı altında ama yine mış gibi bir yapılıyor. Ulusları arası festivaller bu kadar sıradanlaşa bilir mi? Ulusal medyada gündeme gelebiliyor mu? Halkı içine katabiliyor mu? Kaç kişiye ulaşabildi bu etkinlik ve yine Değirmendere de sadece. Bu çalışma biraz daha ilçe genelinde yaygınlaştırılabilir bu güzel festival ilave yapılacak çalışmalarla daha çok kişinin katılımı sağlanabilirdi.

 

Yazar sohbetleri yapılmalı

Gölcük halkının görmek isteyipte ilçede yeterince olmayan konulardan biriside Kültürel faaliyetler denildiği zaman neden sadece bir yerler de şarkı türkü çalsın eğlenilsin geliyor akıllarınıza. Her görüş ve düşünceden yazarları çağırsak söyleyişiler yapılsa onlar kitaplarını tanıtsa, sorular sorulup cevaplar dinlense olmaz mı? Bu ilçemiz için gerçek anlamda bir kültürel çalışma olmaz mı? Bunu da ilçemizin sahillerinde Ulaşlı’dan Kavaklıya birçok noktada yapılabilir. Yine hem sahillerimizi gündeme getirmiş hem de esnafıma katkı sağlamış olmaz mıyız? Yada kültür merkezlerinde düzenlense. Ulusal basınında dikkatini çekecek isimlerle Gölcük kültür sohbetleri anılsa olmaz mı? Bu konuda da vatandaşlar mecburek ilçe dışında yapılan etkinlik ve aktiivitelere katılarak özlem gideriyor.

Gölcük Spor hak ettiği yerde değil

Gölcük ilçemiz için tanıtımda spor en önemli araç değil mi? Peki Gölcük Spor 37 yıl aradan sonra Bal ligine düşmedi mi? ve elimizdeki en kıymetli parçayı kaybetmedik mi? Hani sporla gündeme gelecektik. Sanırım başarısızlıklarla gündeme geleceğiz.  Burada hedef ilçenin en büyük takımı Gölcük Sporu önce 3.lig sonra daha yukarılara çıkarmak olmalı. Bunun içinde ilçedeki diğer amatör kulüplerin Gölcük Spor için oyuncu  yetiştirirken böylece kendi ilçemiz gençlerine  spor yapma imkanı sağlayan yerler olması daha doğru olacaktır.Amatör kulüpler yetiştirmek yerine başka takımlardan transfer yaparak para harcanacak yer olmamalı. Ayrıca birçok kulübe destek olamayan belediyede ağırlıklı tek noktaya kanalize olacaktır. Kulüpler akılla yönetilirse zaten belediyelere de yük olmaktan kurtulacaklardır.Bu konu Gölcük halkının ve tüm Spor severlerin  içinde bir yaradır.

Spor Sadece futbol değildir

Spor denildiği zaman Amatör kulüplerimiz sadece futbol değil, basketbol, voleybol, güreş, özellikle yağlı güreş gibi alanlarda da gençlerin yolunu açmalıdırlar. Jimnastik ve tenis ile ilgilenmek isteyen birçok genç ve çocuğumuz yeterli sayıda kulüp ve çalışma alanı olmadığından başlamadan sporu bırakmak zorunda kalmıyorlar mı? Yazın belediyemizin organizasyonunda yapılan, plaj futbolu, sokak basketbolu gibi etkinliklerde yine sadece bir bölgeye sıkıştırılıyor. Bu etkinlikler diğer alanlara da yayılması gerekmektedir. Bunu yaparkende vatandaşların bulundukları bölgeler göz önünde bulundurulmalaıdır. İyi Parti Gölcük İlçe Teşkilatı olarak bizler ortak akılla birçok projemizi hazırlıyoruz. Amacımız sadece yapılan işlerin gerçek anlamda katma değer sağlayacak , her kesime ulaşacak, en önemlisi de insanımızı mutlu etmeye yönelik çalışmalar olmasını için bize ulaştırılan tüm talepleri değerlendirmeye alarak kafa yoruyoruz. Yürekten yapacağımız çalışmalarla Gölcük’ün marka bir ilçe olması hiç de zor değil.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 77 = 82