İŞERİ’DEN BELEDİYEYE ÇOK SERT ELEŞTİRİLER

 

 

 

 

 

Haftalık olağan toplantıda önümüzdeki hafta itibariyle yerel seçim çalışmaları kapsamında Gölcük’ün en önemli gereksinimlerinin neler olduğu konusunda belirleyici çalışmalar yapacaklarını belirten CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Gölcük’ün birçok yeri her açıdan tam bir mezbelelik. Gölcük hakikaten tamamen terk edilmiş bir şehir” dedi. 

 

 

 

 

Toplantıda ilk olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulan ve 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını alarak bugüne kadar siyasi faaliyetini sürdüren CHP’nin 95. Kuruluş yıl dönümü ile ilgili olarak bilgi veren CHP İl Başkanı İsmet İşeri; “9 Eylül Pazar günü 95. yaş gününü kutlayacağız. Sabah saat 10.00’da Anıtpark Atatürk Anıtı’na çelenk koyacağız. Partimizin kuruluş tarihinden bugüne kadar gelen süreç ile ilgili basın açıklaması yapacağız” dedi.

“ŞİMDİDEN ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLAYACAĞIZ”

“Önümüzdeki süreç itibariyle yerel seçimlere yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyen başkan İşeri; “Belirleyeceğimiz çalışma programı içerisinde adayların kim olup olmayacağından ziyade, yerelde neler yapabiliriz. Gölcük’ün en büyük öncelikli sorunları nelerdir, bunlar üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırıp, ilerde kim aday olursa, adaylık süreci ile ilgili projelerimizi sunma konusunda şimdiden çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu.

“GÖLCÜK TAMAMEN TERK EDİLMİŞ BİR ŞEHİR”

Yerel seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Gölcük’ün en önemli gereksinimlerinin neler olduğu konusunda belirleyici çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan İşeri; “Gölcük’ün birçok yeri her açıdan tam bir mezbelelik. Rastgele atılan çöpler, kırık duvarlar, mazgallar tıkalı, yağmur yağdığı zaman Amiral Sağlam Caddesi’nden karşıdan karşıya geçmek mümkün değil! Gölcük hakikaten tamamen terk edilmiş bir şehir” dedi.

“KÖPEKLER BAŞLI BAŞINA BİR DERT”

İşeri, “Özellikle çöp konusunda Gölcük Belediyesi’nin bu konudaki çalışmaları ne denli yeterli bilemiyorum. Bazı yerlerde gömme çöp konteynerleri yaptılar. Bu konuda vatandaşları da duyarlı olması lazım! Bazı açık alanlarda çöp birikimlerine tanık oluyoruz. Belki saatinde alıyorlar ama, çöpün olduğu yer darmadağınık. İnanılmaz bir kirlilik oluşuyor. Köpekler başlı başına bir dert. Köpek sorunu vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Onların üstesinden belediye bir türlü gelemedi” diye belirtti.

“OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLEMEDİ”

Otopark sorununun çözülemediğini belirten Başkan İşeri; “Aksine otopark yapılacak yol kenarlarındaki alanlara da dubaları koymuşlar. Özellikle Yukarı Değirmendere’ye çıkarken ve Karimağa’nın oralarda. İnsanlar nereye gitsin. Otopark sorununu çözmemişsin” diye belirtti.

BELEDİYEYİ GÖREVE ÇAĞIRDI

“Özellikle çok yoğun şikayet aldığımız besicilikle ilgili çalışmalar yapacağız” diyen başkan İşeri; “Asarderesi ve Beyoğlu Deresi hayvan pisliği kokuyor. Beyoğlu Deresi’nin deniz ulaştığı alana kadar hiçbir canlının o derede su içmesi mümkün değil! Bu konuda belediyeyi göreve çağırıyoruz. Besicilik yapanların ticaretlerini engellemek istemeyiz ama, çevre temizliği açısından gerekli tedbirleri almaları gerekir. Böyle bir vurdumduymazlık olmaması lazım!” diye konuştu. Haftanın en az iki günü Gölcük’ün sorunlarını, aksaklıklarını mahallinde inceleyip bunları da basın yoluyla kamuoyunu aydınlatacağız. Yerel seçim çalışmalarından ziyade olması gereken çalışmalarımızdan ibaret. Bu sorunları farkındalık oluşturarak yapmaya çalışacağız. Söylemde değil, bizzat yerinde bunları görsel olarak da tespit edip Gölcük halkıyla paylaşacağız.

“ANITPARK’TA BULUNAN FISKİYELİ ALAN TAM GARABET”

İşeri; “Gölcük Anıtpark’ta bulunan fıskiyeli alan tam garabet. Burada çocuklar suya giriyor. Bildiğim kadarıyla orası devir daim olan kirli bir su. Böylesine bir vurdumduymazlık, bir gamsızlık olamaz. Çocuklar oradan mikrobik bir hastalığa yakalanabilir. Hayvanlarda giriyor. Bu konuda belediyenin gerekli tedbirleri alması lazım! Ya etrafını çevirmesi lazım, sadece o görsellik olarak. Ama çocukların girmemesi konusunda herhangi bir tedbir ve önlem alınmamış. Birçok mikrobik hastalığa yakalandıktan ve insanların başına bir şey geldikten sonra mı tedbir alacağız? Bunun dışında Anıtpark’ta ufak bir yağmur yağdığında, ben de dahil kaç kere orada hanımefendilerin düştüğünü ve kaldırdığımızı biliyorum. Kışın zaten buz pateni. Yazında kaygan haline geliyor” diye belirtti.

“BİR NEBZE OLSUN ÇÖZÜM GETİRİLDİ”

“Tek yönlü şerit yapılarak, trafik akışı sorununa bir nebze olsun çözüm getirildi” diyen İşeri; “Ancak, İzmit istikametinden Amiral Sağlam Caddesi’ne dönüşte dar yol büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Bununla ilgili belediye meclisine önergede verildi. Belediye insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini ön plana alarak, kendi sağlık birimleri ve ilçe sağlık müdürlüğü ile bu tür projeleri ortaya çıkarmalı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de bu konuya müdahale etmesi lazım!” diyerek açıklamalarda bulundu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − 52 =