İŞERİ: “İKİ PARTİ BÜYÜK BİR PANİK VE ENDİŞE İÇİNDE”

 

 

CHP  Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri yaptığı açıklamada CHP’nin seçimleri boykot etmeyeceğini belirterek, endişelerinin seçim sonuçlarına yönelik olduğunu ifade etti ve “Her iki partide büyük bir endişe ve panik içerisinde. Zaten antidemokratik uyum yasaları bunun bir göstergesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman ülkemizde gerçek demokrasinin, demokratik ve layık hukuk devletinin düşünce ve ifade özgürlüğünün var olacağı bir anlayışın hâkimi olmasından yanayız” dedi.

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi  Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri yaptığı açıklamada CHP’nin seçimleri boykot etmeyeceğini belirterek, endişelerinin seçim sonuçlarına yönelik olduğunu ifade etti.

YSK’YA KARŞI GÜVENSİZ BİR ORTAM VAR

Başkan İşeri açıklamasında, ‘’Seçimleri boykot söylemi bir dikkat çekme amacıyla söylenmiştir. Bu konu sadece CHP meselesi değil oyunu veren her seçmenin kendi iradesi doğrultusunda tercihinin sonuçlara doğru olarak yansıması konusudur. Bu oldu mu? Maalesef olmadı. 16 Nisan referandumunda ‘’Hayır’’ların önde olduğu açıkça ortada iken bir şekilde ‘’Evet’’ler önde çıktı. Bu durum hem sandığa hem de YSK’da güvensiz bir ortamın varlığının açık bir göstergesidir. Bizim feryadımız Milli İradenin sandığa yansıdığı şeklinde sonuçlara da yansımasıdır. Biz tüm demokrasi, Cumhuriyet sevdalıları, daha doğrusu demokrasi bileşenlerinin oylarının tümünü heba olmaması için mücadele vermesidir.”

“BİZİM İTTİFAKIMIZ GİBİ OLMAZ, OLAMAZ”

İşeri, sözlerinin devamında “Bu şu açıdan da çok önemli. Güvensiz bir ortamda yapılacak seçimlerin sonuçları doğru olarak yansıtılmazsa çıkacak netice sonrası bir ülkenin rejim değişikliği rolünde önemli bir sonucu olacaktır. Bu da ülkeyi tek adamlı, fiilen var olan, şu an için hukukun var olmayan ama seçim sonrası hukuki durumunda oluşması ile hem hukuken hem fiilen tek adamlı yönetimin iş başına gelmesi demektir. Böyle bir şeyi asla kabullenemiyoruz. 95 yıldır içeriği demokrasi olan Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkeyi böyle bir yapıya dönmesi yönetim açısından Orta Doğu’dan bir farkımız kalmayacaktır. Asıl ondan sonra şu an da bile kısıtlı olan demokrasi, İnsan Hakları, ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğünü tümden kaybetmiş olacağız. Vurgulamak istediğimiz bir Milletin kaderini değiştirecek seçimlerin önemini ortaya koymaktır. Siyasi partili, partisiz her demokrasi ve Cumhuriyet sevdalısının gönüllülükle sandıklarda görev almasının gerektiğini vurgulamak isteriz. Çünkü son çıkarılan ittifak yasası tamamen iki partinin adresini fazla bir yasal düzenleme olmuştur. Birini barajda tutabilmek, birini Başkan yapabilmek böyle bir anlayışla ülkede demokrasiyi tesis edemezsiniz” dedi.

“İKİ PARTİ ENDİŞE VE PANİK İÇİNDE”

Açıklamasına devam eden İşeri, “Demokrasi sizden olmayan karşıt görüşlerinde olurlarını almak suretiyle ve aynı zamanda toplumun bütün katmanlarıyla konsensüs sağlayarak demokratik bir düzenleme yapmış olursunuz. Bu şunu gösteriyor ki, her iki partide büyük bir endişe ve panik içerisinde. Zaten antidemokratik uyum yasaları bunun bir göstergesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman ülkemizde gerçek demokrasinin, demokratik ve layık hukuk devletinin düşünce ve ifade özgürlüğünün var olacağı bir anlayışın hâkimi olmasından yanayız. Bize karşı olanlar bilsinler ki bizim mücadelemiz sadece kendi geleceğimizin mücadelesi değildir. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan her siyasi görüşlü tüm insanların geleceklerinin de mücadelesidir. CHP iktidarıyla Türkiye’de herkes rahat bir nefes alacak, her birey kendisini özgür bir ortamda rahat hissedecektir. Türkiye’nin güvencesi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Halkımızın bize güvenmesini istiyoruz. Hiç kimsenin yaşantısından, düşüncesinden, kılık kıyafetinden adaletimizden endişe duymamalarını önemle belirtmek isterim. Bizim ittifakımız bir AKP – MHP ittifakı şeklinde olmaz, olamaz. Bizim ittifakımız ilkeler doğrultusunda demokratik bileşenler anlayışıyla var olabilecek bir ittifaktır. Yani son olarak halkımıza şunu belirtmek istiyorum CHP ilk başta da belirttiğim gibi seçimlere katılacak, seçimleri boykot etmeyecektir. Bizim feryadımız vereceğimiz oyun sonuçlara doğru yansımayacağının endişesinin feryadıdır. O açıdan seçimlere yönelik algı oluşturulmak isteniyor. Bizler buna gelmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Print

Untitled-2
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

21 + = 26