İşeri Gündemi Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, geçtiğimiz günlerde yaşanan Emine Bulut cinayeti ve Kadın cinayetlerini kınadığını, ülkemizin artık bu türlü kara olaylarla anılmaması gerektiğini belirten açıklama yaptı. Başkan İşeri, ‘Kadın cinayetlerini önlemek için caydırıcı cezaların olacağı yasalar yürürlüğe girmeli’ dedi.

Bu cinayetlerin büyük bir kısmı eşler, sevgililer ve eski eşler tarafından işlenmektedir

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada, ’Neredeyse her gün kadına şiddet veya kadın cinayeti haberleriyle sarsılıyoruz. Bu cinayetlerin büyük bir kısmı eşler, sevgililer ve eski eşler tarafından işlenmektedir. Emine Bulut’da bunlardan birisi. 38 yaşındaki Emine Bulut, Kırıkkale’de 10 yaşındaki kızının gözleri önünde, 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 10 yaşındaki kızının ‘Anne lütfen ölme’ sözleri annesinin de ‘ölmek istemiyorum’ çığlıklarına karıştı. Katil kendisini, ‘Çocuğumun yanında bana hakaret etti’ sözleriyle savundu’ dedi.

Cinayetlerin her geçen gün yenisin de eklenmektedir’

Açıklamalarına devam eden İşeri, ‘Emine Bulut’un ‘Ölmek İstemiyorum’ sözleri, bu kaderi paylaşan tüm kadınların çığlığı oldu. Kadın Cinayetleri, 2019n yılının ilk 6 ayında, basına yansıdığı kadarıyla 214 kadının hayattan koparıldığını göstermektedir. Her geçen gün yenisi de eklenmektedir. Suçu işleyen erkekler ve suçun, işlenmesine göz yumanlar kesinlikle cezalandırılmalıdır. 4 yıldır yürürlükte olan ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi’nin gereğini yerine getirmeyenler, kadınları erkek şiddetinden korumak yerine, ‘Ne yapar, ne ederiz, boşanmaları engelleriz’ diye meclis komisyonu kuranlar, boşanmayı tabulaştırıp, nafaka hakkına saldırıp yıllar süren mücadelelerle kazandığımız haklarımızı ellerimizden almaya çalışanlar da bu suça ortaktır. Caydırıcı cezalar gelmediği sürece ve ceza indirimlerine son verilmediği takdirde kadın cinayetleri sona ermeyecektir. Bizler kadınlar öldürülmesin diye mücadelemize devam edeceğiz; kadına yönelik her türlü saldırının ve hukuksuzluğun karışsında sesiz kalmayacağız. Kadınların huzur ve güven içerisinde yaşayacağı bir toplum için gerekenleri yapmaya ve bu düzeni oluşturmayıp sessiz kalanların da karşısında durmaya devam edeceğiz’ dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

75 − 72 =