İşçileri İlk Cuma namazı kıldılar

Covid-19 kapsamında Mart ayından bu yana alınan tedbirlerden dolayı Gölcük Tersane İşçileri 3 aydır Cuma namazına çıkamazken ilk kez bu Cuma okul bahçesinde kıldılar.

3 aydır Covir-19 kapsamında alınan tedbirler nedeniyle Gölcük Donanma Komutanlığı Tersane işçilerinin dışarı çıkamamasından dolayı 3 ay sonra ilk kez Cuma namazını Piri Reis İlkokulu ve Kız Meslek lisesi bahçesinde kıldılar.

Türk Harb-İş Sendikasına bağlı Tersane işçiler 3 ay sonra ilk Cuma namazlarını Okul bahçesinde öğlen kılınan Cuma namazına büyük bir katılım sağlanırken prireis okul bahçesi dolarken yanında bulunan Kız Meslek Lisesi bahçesini de doldurarak Cuma namazlarını kıldılar.

BELEDİYEDEN BİN SECCADE

Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri sosyal mesafe için gerekli çalışmaları yaptıktan sonra tersane işçilerine ibadetlerini yerine getirebilmeleri için yaklaşık bin adet seccade dağıtımı yapıldı, ayrıca Gölcük İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri de gerekli önlemleri aldılar.

SENDİKA YÖNETİMİ İŞÇİLERLE NAMAZ KILDI

Yaklaşık bin Tersane İşçisi ile Türk Harb-İş sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak ve yönetimi de işçilerin yanında bulunarak 3 ay sonra ilk kez Cuma namaza çıkan işçi arkadaşlarının yanında birlikte bulunarak Cuma namazını kıldılar. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gökbayrak “3 ay sonra işçi arkadaşlarımız Cuma namazını idrak edemiyorlardı, bugün yetkililerimizin de desteği ile Cuma namazınızı işçi arkadaşlarımız ile birlikte idrak ettik bizlere destek veren yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MÜFTÜLÜK’TEN HOCA KILDIRDI

Tersane işçilerinin Covid-19 salgınından dolayı tedbir amaçlı 3 aydır dışarı çıkamayan işçiler 3 aydır da Cuma namazını idrak edemiyorlardı, bugün Gölcük Kaymakamlığı, Belediye ve Gölcük Müftülüğünün desteği ile tersane işçileri ilk kez Cuma namazını Müftülüğün görevlendirdiği hoca nezaretinde kılındı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 − = 7