HIRSIZ, ARSIZ, PİSLİK ADAMIN TEKİ OLSAN NE YAZAR!

 

 

 

 

 

 

Kapitalizm insanın beynine bir şekilde girer ve sistemine dahil eder. Tükettirirken, bir yandan da elindeki kazancını almak için türlü fırsatlar çıkarır karşına. Güvenirsin, inanırsın hatta önerirsin. Çığ gibi büyür bu işler.

 

Tıpkı, iddia gibi… Spor lotolar, totolar, at yarışları gibi. Bunların yanında sana ev, araba satar , faizli faizli borçlandırır adamı. Bazıları da umut satar. Zengin olma hayali kurdurur. Kolay para kazandıracağını iddia eder. Bir şekilde seni kandırır ve sisteme dahil eder.

 

Bu sistemlerin içinde gerçek olanları olsa da taklitleri hep türer. Genelde de yurt dışından ithal edilir bu fikirler.

 

Geçtiğimiz gün binlerce insan da günümüzün saadet sistemine katıldığı için yıkım yaşadı. Kolay para kazanacağım umudu ile biriktirdikleri paraları yatırdıkları çiftlik bank adında bir sistemin çöküşüyle şok oldular.

 

Devlet uzun zamandır sözde bu bankayı kontrol altına tutmuştu. Buna rağmen, kananlar öyle inanmışlardı ki, devlet gereksiz uğraşıyor sistem tıkır tıkır işliyor diyorlardı. Sonuç ne oldu koca bir hiç. Paraları toplayan çocuk kaçtı gitti.

 

Oysa ki bu millet bunlara alışıktı. Bankerler dönenimi dedelerimiz geçirmişti. Sonra saadet zincirleri moda oldu. Tefeciler ise hiç bitmedi. En son titan olayını dün gibi hatırlıyorum.

 

Peki nasıl oldu da insanlar bu çocuğa kandı? Gölcük’te 60 bin TL para yatıran adam var.

 

Bilmeyenler için kısa bir özet geçelim.

 

27 yaşındaki Çiftlik Bank’ın sahibi Mehmet Aydın’ın asıl işi olan arıcılıkla geçimini sağlarken bu projeyi üretti. Çiftlik Bank’ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de  250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.

 

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

‘’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank’ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL’lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL’ye kadar kazanabilirsiniz.’’

 

Bu çocuk bu sistemi kurabilir mi bilemem ama ilk dinlediğimde sistemin patlayacağını söylemiştim. Yanımdakiler de çok canım çocuk çok sağlam ve ciddi, iyi de parası var demişlerdi.

 

Niye çünkü görüntüsü zengindi. Korumalarla geziyor, lüks arabalara biniyordu. 27 yaşında olmasının bile ne önemi vardı. Dönemin putu para  ve insanlar parasını olana taparcasına güvenmeyi seviyorlar.

 

Paran varsa sıkıntı yok, en güçlü sensin. Her şey sana çalışıyor. Hırsız, arsız, pislik adamın teki olsan da önünde takım elbisesini ilikleyecek çok adam var.

 

Evet! Bu işin sonunda kaybeden yine kapitalizm çarklarında kolay para kazanma hırsıyla hayatını yaşayan vatandaşa olan oldu. Maaşları yetmiyordu ne yapsınlar, yeni ev, arabanın modelini değiştirmek gerekliydi. Et restoranlarda hava atmak onlarında hakkı idi.

 

Üzülüyorum bir yandan da kızıyorum elimde değil. Yazık günah, çoluklarının çocuklarının rızkını 27 yaşında bir denyoya kaptırdılar.

 

Biliyoruz ki; ihtiyacı olan akrabaları isteseydi vermezlerdi. Onu bunu bırakında bu hayata para için gelmediğimizi bu insanlar hiç anlamayacaklar mı?

 

Aslında şöyle kafalarını bir kaldırıp baksalar, Suriyeliler yanı başlarında. Anlarlar mı, hiç sanmıyorum?

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

35 + = 39