HAYDİ GÖLCÜK KİTAP FUARINA

Gölcük Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Gölcük Okuyor” sloganı ile hayata geçecek olan Kitap ve İmza günleri açılış töreni Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Bu etkinliğimizde 27 tane yazarımız iştirak edecek, 5 yazarımızda konuşmacı olarak katılacak, onlarca da yayın evi stantlarını açacak.

 

 

 

 

Gölcük Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Gölcük Okuyor” sloganı ile hayata geçecek olan Kitap ve İmza günleri açılış töreni Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.Gölcük Belediyesi Kongre Sarayında gerçekleştirilen programa Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hasan Ceyhan, Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, İlçe Müftüsü İlyas Öztel, Gölcük Muhtarlar Dernek Başkanı Bilge Saral  öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

“İNŞALLAH BİR ALIŞKANLIĞIN TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Açılış töreninin ilk konuşması için kürsüye gelen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Bugün bir ilki yaşıyoruz. Gölcük’te ilk defa düzenlenen Kitap ve İmza günlerinin  hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kitap okumanın önemini size anlatacak değilim, sizler zaten bunu en iyi şekilde yaptığınızı biliyorum. Biz kitap okuma bilincini ve şuurunu daha da köklü bir hale getirebilme adına 5 gün sürecek olan bu etkinliği düzenledik. Gölcük kitap okuyor dedik. İnşallah bu bir alışkanlığın temelinin atıldığı bir etkinlik olur. Bu etkinliğimizde 27 tane yazarımız iştirak edecek, 5 yazarımızda konuşmacı olarak katılacak. Bu bir başlangıç, biz bu başlangıcın temelini atarken değerli Kaymakamımızın talimatları doğrultusunda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün geniş katkılarıyla başladık. Umudumuz, yarınımız, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın bu etkinliklerle bir nebzede olsa kitap okuma alışkanlığını pekiştirmeleri bizim için çok önemli” dedi.

 

“OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZI  ARTTIRMALIYIZ”

Açılışta konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise “Kitap okuma alışkanlıklarının temelinin atılacağı bu tür etkinlikler çok önemli. Başta okulda, çevremizde, ailemizde okuma alışkanlığı fazla olan insanlar fazlaysa bizde fazla okuyoruz. Kitap sektöründe Türkiye’nin durumu iyi ama okuma alışkanlığımız iyi değil. Okuma alışkanlığımızı arttırmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bilgili insanlara ihtiyacı var. Bunun için çok okuyarak ülkemize faydalı fertler olarak hayatımızı sürdürmemiz önemli. Bu etkinlikte emeği bulunan Gölcük Belediyemizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile kitap ve imza günleri etkiliği açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesilmesinin ardından protokol üyeleri fuar alanını gezerek yayın evleri temsilcilerine başarılar dilediler.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

35 − = 29