GÖLMEK Kurs Merkezinde “Dünya Diyabet Haftası” etkinliği yapıldı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi tarafından, “Dünya Diyabet Haftası” etkinliği kapsamında Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde bulunan Göl-mek kursiyerleri için stant kurularak,  kursiyerler ve çalışanlar bilgilendirildi.

Diyabet farkındalığını arttırmak ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi diyabet hemşiresi Sevcan Egüz Kahraman, Melda Yılmaz ve Sabriye Öztürk tarafından kurulan stantta bilgilendirme yapıldı.

Standı ziyaret eden kursiyer ve çalışanlara hemşireler tarafından, “Doğru egzersiz, Diyet, Diyabette ayak bakımı, Gebelikte Diyabet konularında bilgiler verildi. Broşürler dağıtılıp ve isteyenlerin ücretsiz olarak kan şekeri ölçümü yapıldı. Kan şekeri sonucu şüpheli olarak gözlenen kişiler dâhiliye polikliniğine yönlendirildi.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan “Diyabet ve komplikasyonları ülkeler açısından temel halk sağlığı sorunlarının önceliklileri arasındadır. Diyabetin önlenmesi ve azaltılması için kamu, sivil toplum kuruluşları, üniversite ve özel sektör katılım sağlamalıdır” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 33 = 35