Gölcük Yazlık Ilıca tesisleri kış mevsiminde de şifa dağıtacak

Gölcük Yazlık Ilıca tesisleri kış mevsiminde de şifa dağıtacak
Gölcük Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yazlık Ilıca Termal Tesisleri, güler yüzlü ve kaliteli hizmeti ile yaklaşan kış mevsiminde de yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak.
Tarihi Roma dönemine dayanan, Osmanlı döneminde de şifa amaçlı kullanılan, 2013 yılında Belediyesi tarafından aslına uygun, otantik bir mimari ile inşa edilen Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Termal Tesisi, ilçe ve bölgeye turizm hizmetini sunmaya devam ediyor. Kocaeli’nin tek ılıcası olma özelliği taşıyan Gölcük Belediyesi’nin iştiraki olan GÖLAŞ’ın işletmeciliğini yaptığı Yazlık Ilıca Termal Tesisleri, kış mevsiminde de ziyaretçilerini şifalı sıcak sularında ağırlayacak.
Aylık 25 bin ziyaretçi şifalı sulardan faydalanıyor
Korona virüs salgını kapsamında hijyen kurallarının ihmal edilmediği tesiste, her seans sonrasında tüm alanlar dezenfekte ediliyor. Havuz su sıcaklığı 37, ortam sıcaklığı ise 39 derece olan Yazlık Ilıca Tesisleri, ayılık yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.  Tesiste bay ve bayan termal havuzlar, aile odaları, vip aile odaları, saunalar, buhar odaları, masaj odaları, jakuzi, hamam, engelli havuzu, vitamin kafe, teras kafe, dinlenme ve gezi alanları bulunuyor. Aylık yaklaşık 25 bin ziyaretçiyi ağırlayan tesisler, ilçe, bölgeden gelen yerli ve yurt dışından gelen yabancı turistleri ağırlamayı sürdürüyor.
Şifa arayanların adresi
Tarih boyunca şifa dağıtan Yazlık Ilıca’daki sular, sedatif analjezik endokrin fonksiyon düzenleyici, cilt hastalıkları (sedef vb.), göz hastalıkları, romatizmal rahatsızlıklar, mide hastalıkları, kronik solunum hastalıkları, astım hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığı tedavi edici özelliğe sahip mineralleri içinde barındırıyor. Ilıca’nın doğu tarafındaki duvarın hemen yanında ise göz hastalıklarına iyi geldiği söylenen ve “Göz Suyu“ olarak anılan bir pınar bulunuyor.
Tarihi Roma devrine dayanıyor
Tesis sınırları içerisindeki tarihi, arkeolojik buluntular Yazlık Ilıcası’nın ilk defa Roma döneminde inşa edildiğini, zamanla tahrip olan yapının yerine günümüzde mevcut olan tonozlu yapının ise Bizans döneminde inşa edildiğini göstermektedir. Ayrıca arşivi kayıtlarında Yazlık’ın yerinde daha önce “Karınca” adlı bir köyün bulunduğu görülmektedir. 19. yüzyıldan itibaren ise bu köyün ismine rastlanılmamaktadır. Büyük bir ihtimalle 1719 depreminden sonra, bu yerleşim birimi tarih sahnesinden silinmiştir. Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinde sağlık merkezi olarak kullanılan Ilıca; modern tesis şartlarında günümüzde de misafirlerine şifa ve huzur ortamı sağlamaya devam ediyor.
Tarihi tesisler ziyaretçilerini bekliyor
09:00 – 23:00 saatleri arasında hizmet veren tesiste bay bayan ayrı ayrı havuzlar, hamam, sauna, buhar odası, özel aile odası ve vıp aile odası ile masaj hizmetleri de sunuluyor. Tesis hakkında detaylı bilgi almak ve tesisin imkanlarından istifade etmek isteyenler ise 0262 433 23 33 veya 0262 433 23 60 numaralı telefonlardan iletişim kurulabiliyor.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

94 − 85 =