HERKESİ UYARDI! EKSPERTİZ YAPTIRMADAN ARAÇ ALMAYIN!

Yaklaşık iki yıl önce yaptığı yatırım ile Türkiye’nin öz markası olan ve ülke genelinde bayileri bulunan UMRAN ile bu sektöre giriş yapan Gölcüklü iş adamı Celal Çelik, ikinci el oto alan ve satanları uyardı ve “ekspertiz yaptırmadan araç almayın” dedi. 

İki yıl önce yaptığı yatırım ile Türkiye’nin öz markası UMRAN ile oto ekspertiz sektörüne giriş yapan Gölcüklü iş adamı Celal Çelik, UMRAN Kocaeli bayisi olarak ikinci el araç alan ve satan herkesi uyardı. Ülke genelinde bayileri bulunan ve sektörde en profesyonel marka olan UMRAN’ın Kocaeli’de de hizmet verdiği belirten Çelik, oto ekspertizin ne kadar önemli olduğu belirtip, çeşitli açıklamalar yaptı.

 OTO EKSPERTİZ RAPORU NEDİR?

Çelik açıklamasında şunları söyledi: “Temelde ekspertiz raporu oldukça geniş bir kavramdır. Çünkü emlak, kredi hatta sigortacılık konularına kadar pek çok alanda kullanılır. Otomotiv dünyasında ise ikinci el arabalar için söz konusu olan bir rapordur. İkinci el bir otomobilin gözle görünen ya da görünmeyen arızalarını ortaya çıkaran rapora oto ekspertiz raporu denir. Bir nevi otomobilin sağlık muayenesi sonucudur. Ekspertiz raporu ile alacağınız otomobilin değerini, daha önce kaza yapıp yapmadığını, değişen ya da arızalı bir parçasının olup olmadığına bakarak değerlendirebilirsiniz. Böylece ekspertiz raporu alıcıya güven verir” dedi.

 

 

İKİNCİ EL OTOMOBİLDE EKSPERTİZ RAPORU NEDEN ÖNEMLİDİR?

Oto ekspertiz raporu, alacağınız otomobili güvenle uzun yıllar kullanabileceğinizden emin olmanız için çok önemlidir diye Çelik ayrıca şunları söyledi: “Otomobil alırken başlıca dikkat edilmesi gereken konu, aracın yürüyen aksamı ile ilgili konulardır. Motor, mekanik, şanzıman, diferansiyel, ön takım, alt takım gibi aracın en önemli aksamları kontrol ettirilmelidir. Bunun yanı sıra aracın beynin de daha önce oluşmuş veya orada bulunan arızalarda elektronik cihazlarla kontrolü yapılmalıdır. Bir diğer konu ise araç daha önce kaza yapmış mı? Kaportada değişen ve boyanan parçalar var mı? Aracın ana iskeleti ver kaporta ile bağlantılı noktaları hasar almış mı? Bunlar mutlaka kontrol edilmelidir. İşte UMRAN olarak bu konu da profesyonel hizmeti veriyoruz” dedi.

BU SEKTÖRDE TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ FİRMASI

Kendi firmalarıyla ilgili de bilgi veren Çelik, “Biz Türkiye genelinde oto ekspertiz hizmetini veren, profesyonel olarak bu işi yapan bir firmayız. Tam bağımsız, hiç bir spekülasyona maal vermeden oto ekspertiz yaptığımızı belirtmek istiyorum. Zaten araç alıp satanlar buraya geldiklerinde ilk dakikadan itibaren farkı hissedecekler. Hiç bir şeyi şansa bırakmıyoruz. Tüm bunları göz önüne aldığımızda mahalle arasında bu işi yapanla aynı fiyata 150 TL ekspertiz yapıyoruz. Verdiğimiz raporun her zaman arkasındayız. Hata olursa müşterilerimizin tazminat hakkı bulunuyor. Önceliğimiz güven. Bundan kesinlikle taviz vermiyoruz. Ben buradan ikinci el oto alan ve satan herkese seslenmek istiyoruz. Güvenli araç alışverişi için mutlaka oto ekspertiz yaptırın ve bu işin hakkını veren yerlere yaptırın” dedi.

UMRAN REZERVASYON TELEFON: 444 5 417 – GSM: 0 541 413 01 41

UMRAN ADRES: Karadenizliler Mahallesi, D-130 Karayolu üstü, No: 272 İZMİT – KOCAELİ

 

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 5 =