Gölcük Tersanesine kaç kişi başvuru yaptı?

Gölcük Tersanesine kaç kişi başvuru yaptı?

Kocaeli’nin geçen haftaki gündemi Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi işçi alımıydı. Gölcük Tersanesi tarafından 290 işe alınacağı iki hafta önce duyurulmuştu.

Donanma Komutanlığı Gölcük Tersanesi tarafından İŞKUR’a gerekli evraklar gönderildi ve 25 Mart Pazartesi günü başvurular başladı. İŞKUR üzerinden yapılan Gölcük Tersanesi işçi alımı başvuruları beş gün boyunca devam etti. İnternet üzerinden de yapılabilen tersane işçi alımı başvuruları 29 Mart Cuma günü saat 23:59’da sona erdi.

İlk başvuru gününden itibaren binlerce kişi Gölcük Tersanesinde işe girebilmek umuduyla İŞKUR’a başvurular yaptı. Bugün ise Gölcük Tersanesine kaç kişinin başvuru yaptığı belli oldu. Konuyla ilgili EN Kocaeli’ye konuşan İŞKUR İl Müdürü ulvi Yılmaz, “Gölcük Tersanesi için kurumumuza çok ciddi bir başvuru yapıldı. Yaklaşık 30 bin vatandaşımız, Gölcük Tersanesinde çalışmak için başvurularını yaptı” dedi.

Bundan sonra işleyecek süreçle ilgili de bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, “Yaklaşık 30 bin personelimiz arasından bin 160 kişi belirlenecek. Bu işlem kura çekimiyle yapılacak. Söz konusu kura çekimi 9 Nisan Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek. Noter huzurunda yapılacak kura çekimine isteyen her vatandaş katılarak gözlem yapabilecek.

Gölcük Tersanesinin kura çekiminin ardından mülakat yapacağını aktaran ulvi Yılmaz, “Kura neticesinde belirlenen bin 160 kişi, Gölcük Tersanesi tarafından mülakatlara alınacak. Uygulanacak mülakatların ardından bu sayı 290’a düşecek. Belirlenen 290 kişi de Gölcük Tersanesinde işe başlayacak” açıklamasında bulundu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

49 − 46 =