Sahte polisle savcıyı gerçek şüphe yakalattı

Kendilerini sahte polis ve savcı olarak tanıtıp yaşlı bir kadının 60 bin lirasını alan şahıslar, gerçek polislerin şüphesi sonucu suçüstü yakalandı.

Abbas ÇAKAR-Edinilen bilgilere ve iddialara göre;  Kocaeli İzmit İlçesi Yahya Kaptan Mahallesinde ikamet eden 69 yaşındaki F.K isimli kadını arayan ve kendini savcı olarak tanıtan bir şahıs,  adının terör olaylarına karıştığını ve bu durumdan kurtulması için, telefonunu kapatmadan söylediklerini yapılmasını istedi.  Arından yaşlı kadının bankada bulunan bütün parasını çekip, kendilerinin söylediği yere bırakmasını istedi.  Bir polis memurunun parayı alıp operasyonu gerçekleştirdikten sonra parayı iade edeceklerini inandırdı.

SUÇÜSTÜ YAKALADI

Yaşlı kadın bankaya giderek parasını çektikten sonra, Mahallede şaşkın bir şekilde dolaşırken,  Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, yaşlı kadının hareketlerinden şüphelenerek kendisini takibe aldı.   Kadın para dolu poşeti bıraktıktan sonra takibe devam eden polis ekipleri, şüphelerinde haklı çıktı.  Olay yerine gelen şahıs, poşeti alır almaz polis ekipleri şâhısı yakalayarak gözaltına aldı.

SAHTE SAVCI FABRİKADA YAKALANDI

Polisin parayı aldığı sırada yakalayarak gözaltına aldığı İ.H.G(19) isimli sahte polis, polise verdiği ifadesinde kendini savcı olarak tanıtan ve kadınla telefonda görüşen kişinin Başiskele İlçesinde bir fabrikada çalışan M.A(25) isimli şahıs olduğunu söyledi. Polis şüphelinin ifadesi üzerine şâhısı fabrikada gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan İ.H.G suçlamaları kabul ederken, M.A’nın ise hakkındaki iddiaları kabul etmediği öğrenildi. Her iki şüphelide tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Polisin elegeçirdiği paralar ise yaşlı kadına teslim edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

38 + = 47