GÖLCÜK  HUZURA ONLARLA  KAVUŞACAK

Gölcük genelinde görevlerine geçtiğimiz gece itibariyle başlayan bekçiler hakkında bilgilendirme yapmak üzere geçtiğimiz gece Gölcük Şehit Bayram Özdere Polis Merkezi Amirliği’nde Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş tarafından bir bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirmeye Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca ve bekçiler hazır bulundu.

Gölcük Kaymakamı Altıntaş, konu hakkında yaptığı konuşmada “İnşallah yeni göreve başlıyorsunuz. Geçmişte olduğu gibi huzurun, güvenliğin ve asayişin o sokakta, caddede olduğunun timsalisiniz. Sizin bulunduğunuz yerde vatandaş, huzur ve güven içerisinde dinleniyor, yatıyor. Mahalleli, eskiden bekçi düdüğü duyduğunda mahalleli kendini huzurda hissederdi. Bundan sonra da aynı şekilde kendini huzurda hissedecek” dedi.

“VATANDAŞIN TALEBİNİ YÖNLENDİRECEKSİNİZ”

Sözlerine devam eden Kaymakam Altıntaş, “Sizler de başta kamu düzenini sağlamak, vatandaşa yardımcı olmak ve ilgili kanunların size verdiği görevi yerine getirmek için vatandaşın her zaman yanında olacaksınız, kanunları uygulayacaksınız. Biz, gerektiğinde devletin şefkatli eliyiz. Gerektiğinde de devletin demir yumruğuyuz. Sizler bölgenizde asayiş ve güvenlik, herhangi bir sıkıntı, yangın, sağlık vs her türlü olayda kendi sokağınızın, mahallenizin, caddenizin güvencesisiniz. Vatandaş dinlenirken siz onların huzur içinde olması için ayakta oluyorsunuz. Göreviniz zor ama sizin çalışma azmi ve devletin size verdiği yetki, bunu aşacak düzeyde. Bu bakımdan kendi aranızda iyi bir dostluk ve arkadaşlık kuracaksınız. Amirleriniz de iyi olacak. Vatandaşın talebine göre onların talebini yönlendireceksiniz. Gerektiğinde kanunun hem cebir hem de iyilik unsurunu taşıyacaksınız. Halka yardımcı olacaksınız” dedi.

“ALLAH’A EMANET OLUN”

Kaymakam Altıntaş, açıklamasının sonunda “Suçla karşılaşırsanız adli makamlara teslim etmek üzere mesleki amirlerinizin size verdiği görev doğrultusunda bunu ilgili makamlara bildireceksiniz. Amirlerinizle saygı içerisinde konuşmanız, davranmanız, zaten kanunda size öretilen şekilde yerine getirilecek. Bugün belediye başkanımız, başsavcımız, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz var. İnşallah Gölcük’te suç sayısı azalacak. Ben size güveniyorum. Sizler varsınız. Her mahallede bizim izimiz var. sivil görevli arkadaşlarımız, sizler varsınız. Başta huzur ve güvenlik olmak üzere uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda, diğer konularda her bölgede vatandaşın güveni olmak zorundayız ve olacaksınız. İlk günlerde mahallelerde sizlerin alışması için arkadaşlarımız sayıyı fazla tuttu ama sonrasında Gölcük’ün her alanında sizler olacaksınız. Emniyet ve jandarma ile ortak olarak çalışacaksınız. Hepinize hayırlı olsun. Allah’a emanet olun. Devletimizin yumuşak ve şefkatli eli gibi gerektiğinde de demir yumruğu olun” dedi. HABER: Soner GÜLEZERE

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 + = 68