GÖLCÜK PODOLOJİ MERKEZİ İLGİ ODAĞI OLDU

 

 

 

 

RÖPORTAJ: SERKAN SIDAL

 

 

Yaklaşık iki yıldır hizmette olan ve insanların ayaklarında yaşadıkları önemli sıkıntılar olan; tırnak mantarı, nasır, tırnak batmasında tel uygulaması, çatlak topuk bakımı gibi tedavileri gerçekleştiren Gölcük  B&S Podoloji Merkezi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Podologlar Begüm Hüma Yaman ve Sultan Çavga hastaları ile yakından ilgilenip, ayaklarında yaşadıkları rahatsızlıkları tedavi ederken, bugün B&S Podoloji Merkezi’nde tedavi olan bir hasta ile yaşadığı deneyimi anlatması için röportaj gerçekleştirdik.

 

 

B&S PODOLOJİ MERKEZİ’Nİ NEREDEN DUYDUNUZ?

B&S PADOLOJİ Merkezini İnstagram sayfasından ve bir arkadaşımın oğlu için yaptırdığı mantar tedavisinden aldığım bilgiler sayesinde tanıdım.

 

PODOLOJİ MERKEZİNDE SİZE YAKLAŞIMLARI NASIL OLDU?

Muhteşemdi son derece huzurlu sakin ve bilgilendirici bir karşılama ve yaklaşım ile karşılaştım. Bu durum beni oldukça rahatlattı. Sonuçta vücudumda bir yer tedavi oluyor. İnsan korkarak gidiyor ama yakından ilgilendiler ve beni sohbetleri ile rahatlattılar. İşinde uzman isimler.

 

 

 

 

 

GÖRDÜĞÜNÜZ TEDAVİ İLE TIRNAKLARINIZ NE KADAR SÜREDE İYİLEŞTİ?

Benim iki baş parmağımda batma vardı. Sol parmağım daha hafif, sağ parmağım ise bayağı travmatik idi. İlk muayenede bilgilendirmelerin hepsi bana yapıldı ve işleme öyle başladık. Ortalama 6 – 12 ay arası sürecek bir tedavi olduğunu biliyordum ve nitekim sol ayağımdan hemen cevap aldım. Sağ ayağımında az bir işi kaldı diye. Tedavi süreci çok başarılı geçti. Oldukça rahatladım. Ayaklarımız bizim için çok önemli.

 

BU TEDAVİYİ TIRNAK BATMASI YAŞAYAN HERKESE ÖNERİR MİSİNİZ?

Kesinlikle herkese öneririm ve öneriyorum da zaten. En doğru karar olduğunu düşünüyorum. Ayakkabının içinde yaşadığım acıyı ben biliyorum. Şuan çok rahatım.

 

 

 

 

B&S PODOLOJİ MERKEZİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

Gerçekten Gölcük için çok gerekli olan bir sağlık kuruluşu olduğunu düşünüyorum Begüm hanım ve Sultan hanım bu konuda çok donanımlı ve bilgili. İşlerini severek yapıyorlar. İyi ki B&S Podoloji Merkezi’ni Gölcük’e kazandırmışlar. Çok teşekkür ediyorum. Herkese öneriyorum.

 

BU İŞLEM İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDENİNİZ?

İlk tırnak tellerim takıldığında iki parmağım için 200+200 TL ödedim. Daha sonraları ayda bir periyodik muayenelerim ve tellerin kontrolü için 70’er TL ödedim. Sizlere de bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ederim.

 

 

 

 

PODOLOJİ NEDİR?

Ayak hastalıkları üzerinde şekil sorunları ile ilgilenmek, patolojik durumları önlemek, araştırmak, tedavi etmek, bu tablolara karşı toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, başta diyabete bağlı gelişen diyabetik ayak sorunları olmak üzere tüm ayak hastalıklarında tedavi ve bakım hizmeti sunmak ya da etkin rol üstlenmek amacıyla hizmet veren bir sağlık alanıdır. Podoloji hizmetini veren kişiye ise podolog denmektir.

 

PODOLOJİNİN VERDİĞİ HİZMETLER ŞU ŞEKİLDE SIRALANABİLİR.

 

1-Batık tırnak rehabilitasyonu

2-Diyabetik ayak rehabilitasyonu

3-Kalınlaşmiş tırnak rehabilitasyonu

4-Nasırlı ayak rehabilitasyonu

5-Mantar hastalığı sebebiyle oluşan sorunlarda tırnak bakımı ve rehabilitasyonu

6-Şekil bozukluğu olan(deforme olmus)ayakların rehabilitasyonu

7-Çatlak topuk rehabilitasyonu

8-Aşırı terleyen ayakların bakımı

9-Siğil sorunlu ayakların rehabilitasyonu

10-Cerrahi olmayan ortez uygulamaları.

 

 

 

 

PODOLOGLAR BEGÜM HÜMA YAMAN VE SULTAN ÇAVGA KİMDİR?

 

Sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümü mezunuyuz. Üniversite tercihlerini yapmadan önce bu programı araştırdık ve yapılan işin herhangi  başka birileri tarafından yapılmadığını gördük. Program ilk olarak Kocaeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda 2012 yılında açılmış ve henüz hiç mezun verilmemişti. 2013 yılı güz döneminde okula başladık böylece. İşin içine girdikçe daha ilgili olmaya başladık, yaptığımız işin önemini ve gerekliliğini daha çok fark ettik. Okul müdürümüz Sayın Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan ve şimdi Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker iki yıl boyunca programa olan bakışımızı olumu yönde etkilediler. Okul döneminde yaptığımız stajlarda insanların olumlu geri dönüşlerini ve en önemlisi ampütasyondan kurtulan birçok hastanın olması aslında mesleğimize olan ihtiyacı gösteriyordu ve bizde yaşadığımız yer Gölcük’te bir Podoloji Merkezi açmaya iki sene önce karar verdik.

 

PODOLOJİ MERKEZİNDE AYAK BAKIMI İLE İLGİLİ NELER YAPILIYOR?

 

Özellikle diyabet (şeker) hastalarının ayakbakımlarını yapıyoruz.Diyabette ayak bakımı çok önemli bir yere sahip çünkü diyabetin etkilediği 3 organdan biri ayaklar. Maalesef diyabetik ayak ülserleri (yara) ampütasyonla sonuçlanmakta. Podologlar olarak öncelikli hedefimiz koruyucu bakım sağlamak. Diyabeti olan birinin kesinlikle en az yılda iki kez ayak muayenesi yaptırması gerekmekte. Tabi bu kontroller kişinin risk durumuna göre kısalıp uzamakta.

 

Onun dışında tırnak mantarı bakımı, nasır bakımı, tırnak batmasında tel uygulaması, çatlak topuk bakımı ve sporcularda ayak bakımı yaptığımız uygulamalar arasında. Aylık kontroller uyguluyoruz ve böylece takiplerimiz yapıyoruz. Tabi destek ürün kullanmak verdiğimiz eğitimlere uygun davranmak ve kontrolleri aksatmamak iyileşme sürecini hızlandırıyor.

 

Adres: Merkez Mahallesi, 31.Sokak, No:5 Uğurlu Apartmanı Kat:1 Daire: 1. (Gölcük Merkez Camisi karşısı)

 

Randevu Tel No: 0 534 014 12 16

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 6