Gölcük Belediye Meclis Toplantısını maskeli yapıldı

Nisan ayından günümüze Korona Virüs tedbirleri nedeniyle yapılmayan Gölcük Belediye Meclisi, sosyal mesafe kuralı ve maske takma zorunluluğu ile yapıldı. Mecliste komisyon seçimleri yapılırken, önemli kararlar alındı. 

Korana Virüs tedbirleri nedeniyle, nisan ayından günümüze yapılamayan, normalleşme süreciyle birlikte, fiziki mesafe ve maske kurallarına uyarak, Gölcük Belediye Meclisi Haziran ayı Toplantısı, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in başkanlığında gerçekleştirildi. İlk olarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sonrasında İstiklal Marşı’mız okundu.

BAŞKAN SEZER PERSONELE TEŞEKKÜR ETTİ

Sonrasında Korona Virüs sürecini değerlendiren Başkan Sezer, canla başla, gece gündüz demeden çalışarak virüs ile mücadele eden belediye çalışanlarına öncelikle teşekkür etti ve ayrıca süreçle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Gölcük Belediye Meclisi’nin birinci gündem maddesinde komisyon seçimleri gerçekleştirildi. İlk olarak Encümen Üyeleri Seçimi yapıldı. Burak Barış, Mustafa Alkan ve İbrahim Uzuner gizli oy ile seçildiler. Plan Bütçe Komisyonu seçiminde: Berna Abiş, Muhammet Turan, İbrahim Kılıç, Pınar Naak ve Mehmet Uzuner oy birliği ile seçildi. İmar Komisyonu seçiminde: Sedat Kul, Mehmet Oğuz Çelebi, Mehmet Olhan, Gülcan Güç Denizci ve Özgür Yılmaz oy birliği ile seçildiler. Çeşitli İşler ve Çevre Komisyonu seçiminde: Recep Başkut, Savaş Toprak, Baki Özdemir, Muharrem Aydın ve Hüseyin Köroğlu oy birliği ile seçildiler.

TOPLANTIDA ALINAN DİĞER KARARLAR

Ayrıca: 2019 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 2019 yılı Denetim Komisyonu Raporu hakkında bilgilendirme yapıldı. 7244 sayılı Kanun uyarınca; kira bedelleri ile ilgili düzenleme oy birliğiyle kabul edildi. 2019 Mali Yılı Kesin Hesabı, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi. 2020 Mali Yılı Bütçesi’nde, Özel Kalem Müdürlüğü’nden Sosyal Yardım Müdürlüğü’ne ödenek aktarılması teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na oy birliğiyle havale edildi.

Çalışma Yönetmelikleri konusunda; Çeşitli İşler ve Çevre Komisyonu’na oy birliğiyle süre uzatımı yapıldı.

İhsaniye; Ada:894, parsel 25 No.lu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik teklifi, Değirmendere; Ada:439 parsel 1 nolu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, Yeni Mah.; Ada: 102 parsel: 108-109-110-112-115-116-126-184-254 No.lu taşınmaza ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi, oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

İhsaniye; Ada: 46 Parsel:11 ve Ada: 47 Parsel: 7 No.lu taşınmaza ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkında İmar Komisyonu’na süre uzatımı yapılmasına karar verildi.

Yazlık; 222 ve 223 nolu imar adalarına ait, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkında İmar Komisyonu’nun raporu, komisyondan geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi.2019 Yılı Mali Kesin Hesap görüşmelerinin yapılacağı Haziran Ayı 2. Oturumun 12.06.2020 Cuma günü 14:30’da yapılmasına karar verildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 1 =