Gidiyor Gitmekte Olan…

AK Parti’nin yarın gerçekleştireceği 7. Olağan Kongre için geri sayım devam ediyor. Kulisler hareketli, AK Parti belirlediği isimlerle 2023 seçimlerine taşınacak ve kabine içinde ki büyük değişim kulisleri,  adeta saatleri saydırmaya başladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu mesaisinin önemli bölümünü kabine ve parti yönetimini şekillendirmek için ayırdığı. Erdoğan’ın, AK Parti’nin en üst düzey karar organı olan (MKYK) en az yarısını değiştireceği, kabinede kapsamlı değişime gidebileceği, bazı bakanların parti yönetimine kaydırılabileceği, buna karşın kabinede ise siyaset kökenli isimlere daha fazla yer verileceği konuşuluyor.

 

Erdoğan’ın “Yeni bir anlayış getiriyoruz” sözü bir şifre. Çünkü yeni dönemde AK Parti MKYK’sında aktif siyasette olmayan ama toplumda karşılığı olan isimleri görücez gibi duruyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem kabineyi hem de partiyi 2023 seçimlerine göre yapılandırıyor. Şahsi fikrim büyük bir değişim geliyor. Kadrolarda eskiye dönüş, milli görüşe dönüşü hep birlikte izleyeceğiz.

 

Osman Nuri Kabaktepe! AK Parti İstanbul İl Başkanı kongresine gidelim, Erdoğan’ın orada ki konuşmasını hatırlayalım. Ne demişti; “Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz”

“Kurulduğu günden bugüne AK Parti’nin her kongre döneminde bir değişim rüzgarı eser. 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul’a il başkanı yapıyoruz. Osman Nuri Kabaktepe, çok uzun yıllardır şahsen tanıdığımız, gayretine, samimiyetine, davamıza olan sadakatine bizzat şahitlik ettiğimiz bir kardeşimizdir demişti.

Refah Partisi ve Fazilet Partisinde çeşitli görevler üstlenen, Kurucu başkanı da olduğu Saadet Partisi İstanbul il yönetimi ve partinin Genel İdare Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş bir siyasetçiydi Kabaktepe.

Önemli olan nokta ise 1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımız diye lanse etti. Yani Erdoğan milli görüş ruhuyla harmanladığı bir 2023 vizyonu hazırlıyor.

  1. nesil bir siyaset inşa ediliyor. Bu görevlendirmeleri tam olarak ‘geriye dönüş’ olarak değil de, birleştiren bir siyaset dili olarak yorumluyorum. Sonuçta AK Parti, parti omurgasının Milli Görüş geleceğinden insanlar tarafından oluşturulduğunu biliyoruz.

Ama partinin büyük kısmı metal yorgunluğunu kabul etti. İstanbul’u kaptıran karargahın başında il başkanı vardı. Şimdi yeni atamayla Erdoğan, kendi uhdesindeki bir yol arkadaşını seçti.  Teşkilatı güvendiği bir isme teslim etti. Ankara’da da benzer bir görevlendirme olmuştu. Bu durumu ‘AK Parti, Milli Görüş çizgisine yaklaşıyor’ olarak tamamen algılamıyorum fakat dinamik ve inandığı bir camiayla yol yürüyebileceğine karar verdi diye okuyorum.

Anahtar sözcüğü “güven” olan gazetecilik, önemli ve itibarlı bir meslek.
Unutmamak gerekir ki gazeteci her zaman ve her koşulda “doğruları” dillendirmekle yükümlüdür. Bilmiyorsa palavradan atmakla yükümlü değildir.

Evet siyasi kulis, aslında doğru kulis çok önemlidir. Çok şükür ki, bildiğimi yazarım sadece ve yazdığım hiç bir şey de beni bir düzeltme yazmama mecbur bırakmadı. Çok sağlam olduğuna inanırım. Evet AK Parti İl Başkanı Ellibeş’in  İl Başkanı olacağını ilk ben yazdım. Herkesin başka aday yazdığı o zamanlarda ben “Ellibeş” dedim. Hiç yanılmadım şükür, eğer bana birini işaret ediyorsa benim kaynağım, yazarım!

Bilirim ki doğrudur! Bilirim ki, emindir çünkü!

AK Parti’de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından, metal yorgunluğu, köşesine çekilenler, kırgınların yer bulma  talebi! Vs.işte bunlar Partinin 7. Olağan Büyük Kongresi yaklaşırken kulisleri daha da hareketlendirdi.

Evet Mehmet Ellibeş’in, il başkanı olacağını yazan ben, çok içerde bir liste hazırlandığını söyleyebilirim. Altını çizebileceğim nokta, 94 ruhu hâkim olacak.  Sanırım kabinede kapsamlı değişimden Kocaeli’de nasibini alacak gibi gözüküyor. Gidiyor gitmekte olan…

Fakat Kocaeli’den şu isim olur diyemiyorum. Çünkü çok sessiz ve derinden gelecek olan bir liste var yukarıdan.

Ülkemize ve Kocaeli’ye hayırlı olsun…

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + 2 =