ÖZLÜ’NÜN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ Mİ? YOKSA KARAOSMANOĞLU’NUN GÜCÜ MÜ?

AK Parti’de ülke genelinde aday adaylığı süreci sona erdi. Kocaeli’de başvuru olmayan tek ilçe ise Başiskele!
Koca Başiskele’de, Türkiye siyasetinin önemli isimlerinin yaşadığı şehirde, bende bu hizmet yarışında varım diyen kimse çıkmadı. Yazarken bile tuhaf gelen bir gerçek bu.
31 Mart Yerel seçim süreci öncesi AK Parti’den Kocaeli ilçe Belediye Başkanlığına toplamda 70 başvuru yapılırken İl genelinde başvuru yapılmayan tek ilçe  Başiskele Belediyesi oldu.
2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Başiskele Belediye Başkanlığı hizmet yarışı için; Şuan ki AK Parti Kocaeli İl başkanı Dr.Şahin Talus, Hasan Numan Tonka, Erdal Selimoğlu, Şefik Karaaslan, Mehmet Yasin Özlü, Saffet Polat ve Ulvi Yılmaz başvuruda bulunmuştu.
2019 yılında 7 olan başvuru, 2023 yılında sıfır olarak dikkat çekiyor.
Başiskele, AK Parti’den Belediye Başkanlığı için hiçbir aday adayının çıkmamasını;  Mevcut Başkan Yasin Özlü’nün Sosyal belediyeciliği üst düzeyde tuttuğu, yaptığı güzel hizmetler, gönül belediyeciliği anlayışı ile başarılı çalışmaları olarak mı değerlendirmek lazım.
Ya da,  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun manevi oğlu olarak anılan Yasin Özlü’ye karşı hiç rakip çıkmamasını, İbrahim Karaosmanoğlu’nun gücü olarak mı değerlendirmek lazım?
Başiskele Belediyesi’ne Yasin Özlü’yü aday yapan gücün her zaman İbrahim Karaosmanoğlu olduğu ve devam eden süreçte de Karaosmanoğlu’nun elinin her zaman, Özlü’nün üzerinde olduğu Başiskele sınırlarına girdiğimizde duyduğumuz tek cümle aslında.
Değişecek ilçe belediyeleri  arasında adı geçen,  Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, değişimi bırakın tek adam olarak Başiskele’den seçime girecek gibi duruyor.
Değişim olacak ilçeler arasında adı  ilklerde geçen  Başiskele’de, AK Parti’den başkan aday adayı çıkmaması ve şehirde konuşulanlar arasında büyük bir tezatlık var yalnız bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Son olarak genel merkez tarafından aday belirleme sürecinde, şehirlere gelen ekiplerin ivedilikle vatandaşın sesine kulak vermesini, vatandaşa temas etmesini diliyorum.  Çünkü bu bir genel seçim değil, bu bir yerel seçim.
Sağlıcakla Kalın.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

23 − 16 =