Fırsatçılara Karşı Topyekün Seferberlik Başlattı!

Tüm dünyada hızla yayılan pandemik virüs korona fırsatçılara da gün doğurdu. Krizini fırsat bilerek vatandaşa fahiş fiyatla ürün satan fırsatçılara büyük denetim geliyor. Özellikle virüsten korunmak için alınabilecek tüm ürünlerin fiyatı uçuşa geçti.

Gölcük’te vatandaşın sesini duyan Gölcük Belediye Başkanı Başkan Sezer, konuya el attı. Fahiş Fiyat Denetim yetkisinin yasal olarak Ticaret İl Müdürlüklerinde olduğunu, kendilerinin de İl Müdürlüğü ile gerekli görüşmeyi yaptıklarını söyleyen Başkan Sezer, İl Müdürlüğüne bağlı İzmit’den gelecek denetim ekipleri ile Gölcük Belediyesi zabıtasının ortaklaşa denetimler yapacağını söyledi.

Kriz dönemini fırsat bilerek özellikle gıda ve hijyen ürünlerinde hemen her gün zamlı fiyat uygulayan fırsatçılar yandı.

Vatandaşın feryadına kulan veren Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada ” Fahiş fiyat denetimi ile ilgili asıl yetkili makam  Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğüdür. Bizler bugüne kadar zabıtamız aracılığıyla başta hijyen ve etiket konularında denetimlerimizi sürdürmüştük.Ancak, fahiş fiyat denetim yetkisi belediyelerde değil, ticaret il müdürlüklerindedir. Vatandaşın şikayetinin artması üzerine,  İl Müdürümüz Veysi Uzunkaya ile gerekli görüşmeyi yaptık. Yarın, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, zabıtalarımız ile birlikte yoğun bir denetim uygulayacaklar. Böylesi zor dönemlere vatandaşın ekonomik olarak canını yakan fırsatçılara göz açtırmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, açıklamalarında “Fırsatçılara göz açtırmayın” talimatı verdiğini hatırlatan Başkan Sezer, Yarın itibari ile İzmit’den denetleme ekipleri Gölcük’e gelecek. Gölcük Belediye zabıtamızla birlikte tek tek denetleme yapacak olan bu ekipler, kriz ortamını suistimal edenlere yasada belirtilen en ağır cezayı verecek.”dedi

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 6