Büyükakın; ‘Halk’ın Talepleri Ne İse Onu Yapacağız’

Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Gölcük Basını ile Estabien Cafe’de kahvaltı programında  bir araya geldi. Gündeme dair ve yerel seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Büyükakın ve Sezer, ’31 Mart akşamı zafere Allah’ın iziniyle biz ulaşacağız’ dedi.

Estabien Cafe’de düzenlenen kahvaltı programına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, Cumhur İttifakı AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer, MHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Adayları, partililer ve Gölcük Basını katıldı.

Toplantı soru cevap şeklinde gerçekleşti

Düzenlenen kahvaltı programında ilk söz alan AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, açılış konuşması yaptı. Sonra sözü Cumhur İttifakı AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a verdi. Soru cevap şeklinde geçen toplantıda Büyükakın, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Büyükakın, ‘Kocaeli’de Zafer Elde Edeceğiz’

Cumhur İttifakının Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Bugün bu programı hazırlayan Gölcük Teşkilatımıza ve programımıza katılım sağlayan siz değerli dava arkadaşlarıma ve değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bizler 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarımızı tüm ilçelerimizde gerçekleştirmekteyiz. Bizler her zaman halkımızın arasındayız. Seçimden seçime çalışan parti asla değiliz. Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın bizden beklentilerini yerine getirmek için gece gündüz sahalardayız. AK Parti teşkilatı en güçlü parti olduğunu her seçim döneminde ispatlamıştır. Bizler Allah’ın iziniyle ve Milletimizin teveccühü ile Kocaeli’de yeniden zafer elde edeceğiz’ dedi.

Karaosmanoğlu’na ve Ellibeş’e, Teşekkür

Gölcük’e ve tüm ilçelerimize yoğun emek vermiş başta Sayın İbrahim Karaosmanoğlu başkanımıza ve Gölcük’ü depremden sonra ayağa kaldıran Sayın Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki başta Gölcük olmak üzere şehrimiz 17 Ağustos 1999’da büyük bir afet yaşadı. Yıkım çok büyük oldu. Gölcük’te 3 dönem başarıyla görev yapan Mehmet Başkanımız çok yoğun emeklerle, hükümetimizin de önemli destekleriyle Gölcük’ü ayağa kaldırdı. Mehmet Başkanın emekleri asla göz ardı edilmemeli.’

 ‘Amacımız Gölcük’e Faydalı Olmak’

Büyükakın, ‘Gölcük adayımız olan Sayın Ali Yıldırım Sezer beyefendinin Gölcük’le ilgili çok değerli Projeleri olacaktır. Bu projeler Millet Bahçesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin genişletilmesi, battı çıktı projesi, Kentsel Dönüşüm, Trafik düzenlemeleri ve Gölcük halkımızın istediği projeler olacaktır. Bizim amacımız projelerimizle Gölcük’ü rahatlatmak. Yani Gölcük’te sıkıntıya neden olacak projeleri hayata geçirmedik. Bizler faydalı olacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz’ diye konuştu.

“AVM’ler Çarşı İçinde Olmamalı”

“Yıkılan eski sanayi sitesi yerine AVM’mi yapacaksınız sorusuna Büyükakın “Aslında AVM’ler şehrin içine uygun değil. Çünkü büyük AVM’ler bölge esnafını olumsuz etkiler. Çok kabalık AVM’lere karşıyım. Değerlerimize sahip çıkarak, ona uygun yapılar inşa etmeliyiz. Artık komşuluk denen bir şey kalmadı. Bakkal amcalar neredeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya, çocuklarımız çocukluklarını yaşayamıyor. Bir yer AVM yaparken, bu tür şeyleri de düşünmek zorundayız. Küçük şeyler sevimlidir, büyük şeyler verimlidir. İnşallah 31 Mart’tan sonra Gölcük’ü hep birlikte daha güzel yarınlara taşıyacağız.” dedi.

 

Kentsel Dönüşüm Projesi devam edecek

Büyükakın, ‘Kentsel Dönüşüm projesi aynen devam edecek. Kentsel Dönüşüm Projesi rezerv alanlarında kalan hak sahipleriyle anlaştık. Bir iki yıl içerisinde projeye başlanılacak.’

‘Fayda Sağlamayan Projelere Karşıyız’

17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında yapılan ve uzun süredir atıl kalan Kalıcı İş Merkezleri hakkında açıklamalarda bulunan Büyükakın, ‘Bu İş Merkezleri sorunu sadece Gölcük’te değil Kocaeli’nin birçok noktalarında yaşandı. Doğru hesaplamalar yapılmadığı için bu sonuç ortaya çıktı. Şimdi ısrarla yeniden söyleyeceğim. Bu projeye başlarken, yapmak için değil, ilçeye faydalı olması için yapıyoruz. Yani fayda vermeyecek projelere karşıyız.’

Ellibeş, ‘Gölcük en iyi durumda olan ilçe’

Atıl vaziyette olan Kalıcı İş Merkezleri konusunda açıklama yapan Mehmet Ellibeş, ‘Aslında bu konuda en iyi durumda olan ilçe Gölcük. Kalıcı İş Merkezlerinden bir tanesi Uzunyokuş Camisinin doğusunda kalan, biri de Koray Aydın Park’ının girişinde  bulunan iki İş Merkezimiz kaldı. Koray Aydın’ın orada kalan İş Merkezi eğitim merkezi olarak kullanılacak. Uzunyokuş Caminin oradaki de Büyükşehir Belediyesi’nden bir yatırımcı talip oldu. Orası bu ay bir iş yeri olarak değerlendirilecek.’

‘Marka şehir olmak için nokta projeler yapacağız’

Büyükakın, Kocaeli’nin bir marka kent olması gerektiğini vurgulayarak, Kocaeli Türkiye’nin en değerli şehirlerinden biri. Bu kent marka şehir olmayı hak ediyor. Bu şehri marka şehir yapmak için en doğru projeleri uygulamaya koymak zorundayız. Bizler bu yüzden fayda vermeyen projeler yerine nokta projeleri tercih edeceğiz. Bunu da halkımızla istişare ederek yapacağız. Yönetimler halk için vardır. Halka sormadan projeleri hayata geçirmememiz gerekiyor. Yapacağımız projeler öncesinde de halkımızı bilinçlendirmemiz çok önemli.

‘Şehir hastanesi 2 yıl’da bitecek’

Değirmendere Yüzbaşılar’da yapımına devam edilen Şehir Hastanesi projesini iki sene içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Çalışmalar devam ediyor dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 − 41 =