EYT’YE SİYASİLERDEN 2021 İŞARETİ

Bütçe görüşmelerinin ardından tatile giren Meclis, 26 Ocak’ta yeniden açılacak.

Muhalefetin EYT konusunu Meclis’te sık sık gündeme getirmesi bekleniyor. Muhalefet sözcüleri de bunun işaretlerini verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “2021’e başladık. Muhalefet partilerinin 500’e yakın kanun teklifinin bir tanesi bile mi yasalaşmaz? ‘Sağlık çalışanları, EYT, 3600, TDV-ÖTV indirimi, sözleşmeli öğretmenler, atanmayan öğretmenler, astsubayların kadro meseleleri, şehit olabilen ama hasta olamayan erbaşlarımız, esnafa vergi SGK indirimi’ demişiz. Hayır, bunların hiçbirini yasalaştırmayız. Ne yaparsınız, siz muhalefete sistematik olarak saldırırsınız.” açıklaması yaptı.

Benzer bir açıklama da İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Türkkan, “Meclis Genel Kurulu verilen aranın ardından haftaya Salı günü tekrar açılıyor. Birçok kanun teklifi, araştırma önergesi de gündeme alınmayı bekliyor. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti, ama söylemeye devam edeceğiz. EYT’liler Meclis’ten haber bekliyor. 3600 Ek Gösterge beklentisi var, bunun ele alınması lazım. Emekliler için intibak yasası. Bu konuların da Meclis tekrar açılır açılmaz genel kurul gündemine gelmesini bekliyoruz.” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

94 − 86 =