HARB-İŞ’TEN ÇOK SERT TEPKİ!

1’İNCİ ANA BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINMASI KABUL EDİLEMEZ

Türk Harb-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın imzasıyla 20 Aralık 2018 tarihinde (Bugün) Resmi Gazete’de yayınlanan 481 sayılı karar ile Sendikamızın örgütlü olduğu MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1.Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işyeri özelleştirme kapsamına alınmıştır.

Türk Harb-iş Sendikası olarak, söz konusu karar ile 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işyerinin 25 yıllığına işletme hakkı özel sektöre devredilmesiyle ilgili kararı kabul edilemez buluyoruz.

Kurulduğu 1975 yılından bu güne Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde milli savunma sanayine ciddi katkıları bulunan işyerinin ani bir kararla özelleştirme kapmasına alınması ve kararla ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması 714’ü işçi olmak üzere 927 personeli derinden üzmüştür.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu ve 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü çalışanları olarak, yaşanan belirsizlik çözüme kavuşana, yetkili ağızlardan endişeleri sona erdirecek açıklama yapılana kadar işyerini terk etmeme kararı alınmıştır.

Özelleştirme kararının hemen sonrasında Sakarya’ya hareket eden Türk Harb-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulumuz, işyerinin ve üyesinin geleceğine sahip çıkmak için her türlü hukuki girişimde bulunmaktadır.

Her zaman sorunların çözüme kavuşturulmasında öncelikle diyaloğu benimseyen Yönetimimiz, yetkililerinden çalışanlarımızın mağdur edilmeyeceği yönünde açıklama gelene kadar, diyalog, basın açıklaması, işyerlerini terk etmeme dahil Sendikal haktan doğan tüm haklarını sonuna kadar kullanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − 20 =