2019-2020 Eğitim Öğretim dönemi kutlandı

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Atatürk Anıtına Çelenk sunumunun ardından Gölcük Piri Reis İlkokulunda program yapıldı .

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının İlköğretim Haftası programına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Yıldırım sezer, Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Gaziler Derneği Başkan Mehmet Asrlan ve yönetimi okul müdürleri katıldılar.

Okul Müdürü Güven Kaya “Bugün 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk günü. 0kulların açıldığı ilk hafta olarak kutlanan “İlköğretim Haftası” programımıza hoş geldiniz. İlköğretim, öğrencileri hayata ve üst öğrenime hazırlayan en önemli basamaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren, Başöğretmen Atatürk’ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği, yıllar geçmesine rağmen artarak devam etmektedir. Atatürk’ün, Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği, çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu, toplumun eğitilmesinden geçer. Okul; müdürü, öğretmeni, öğrencisi, velisi ve tüm çalışanı ile sıcak bir yuvadır. Bu yuva gelecekteki yaşamınızın ve mutluluğumuzun hazırlayıcısıdır.

Sevgili öğrenciler sizlere şu anda yeni bir ders yılına başlamanın sevinci içindesiniz, Bazılarınız, yeni bir okula başlamanın yeni öğretmenlerle karşılaşmanın yepyeni arkadaş topluluğuna girmenin heyecanını ‘ yaşıyorsunuz. Biz öğretmenler ise yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikte olmanın gurur ve heyecanım yaşıyoruz.

Amacımız; Büyük önderin belirttiği gibi, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirmek, bilgiye ulaşmamızı yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararıma kullanabilen, dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmektir. Bu anlamda ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi siz sevgili öğrencilerimizin, bu uğurda büyük emek veren meslektaşlarımın 2019-2020 eğitim-Öğretim yılının başarılarla dolu bir yıl olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım. İlköğretim Haftası kutlu olsun” dedi.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİMİZ HAYIRLI ULSUN

Ercan Gülsuyu “2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının hepimizin hayırlı uğurlu olsun sevgiler öğrenciler bu okullar sizlerin yuvanızdır öğretmenlerimiz bu çocuklar bizim geleceğimiz veliler artık çocuklarınızı bırakın çocukları sıkmayın öğretmenlerimizi rahat bırakın okulla birlikte olun okulun önüne girmeyin, tarihimizden gelen bir eğitim vardır bunları da en iyi bir şekilde yapacağız” dedi.

GELECEKTEKİ YENİ NESİLLERE ÖĞRETECEĞİZ

Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “2019-2020 eğitim öğretim yılınız hayırlı uğurlu olsun, milli eğitim müdürümüzün bahsettiği gibi eğitim öğretim yılının başladı, bizler neden okula geliyoruz bunu öğrenmeliyiz atalarımızdan gelen bir özellik vardır bizim kültürümüz var, Atatürk’ün hedef gösterdiği yoldan ilerlemeliyiz, bütün insanlığın okullarda öğrendiklerini gelecekteki yeni nesillere öğreteceğiz, öğretmenleriniz okullarda sizleri hayata hazırlayacaklardır bu nedeniyle yeni eğitim öğretim yılını da tüm öğretmenlere ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KARABULUT’DAN ÖĞRENCİLERE NASİHAT

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut “2019-2020 Eğitim Öğretim yılının Gölcük’ümüze velilerimize öğrencilerimize hayırlı olsun, ünlü ozanımız insanın sözü insanın en değerli şey nedir okuldur” dedi, sevgili öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına giriyoruz öğretmenlerimizi iyi dinleyin, bu okullarda aldığınız eğitimle Atatürk’ün erişebileceğinizi iyi kullanacaksınız teknolojiyi iyi takip edin, bizler hepinizin eseriyiz bütün meslek mensuplarından geçti bunlar sizlerin eserinizdir, sizlerden iyi nesil yetiştirmenizi istiyoruz, mesleğiniz zor sizlerin özverili bir şekilde çalışacağınıza inanıyorum, sevgili veliler öğretmenlerle seviyenizi üst düzeyde tutun çocuklarınızla iyi bir diyalok kurmanızı istiyoruz iyi bir nesil yetiştirmek öğretmen okul veli üçgeninden geçiyor, milli eğitim camiamıza ülkemize öğrencilerimize velilerimize hayırlı uğurlu bir yeni eğitim öğretim yılı geçirmenizi diliyorum” dedi.

Gölcük Piri Reis İlkokulun bahçesinde düzenlenen 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının kutlama programında protokol konuşmalarının ardından şiirler ve öğrencilerin gösterileri sonrasında öğrencilerden protokole çiçek takdimi ile sona erdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 2 =