ELLİBEŞ ANKARA YOLCUSU!

Mehmet Ellibeş, Ankara’ya çağrılacakmış!

AKP İl Başkanlığı için temayülde adı ön plana çıkan Gölcük Belediye eski Başkanı Mehmet Ellibeş’in, önümüzdeki günlerde Ankara’ya çağrılacağı, Ellibeş’in başkanlığına Sibel Gönül’ün de onay verdiği konuşuluyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kocaeli’de 13-0’lık skoru, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bozulmuş, AKP, Kocaeli’nin kalbi olan merkez ilçe İzmit’i CHP’nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet’e kaptırmıştı. İzmit’in yanı sıra; AKP, daha önce tulum çıkardığı Derince, Darıca gibi ilçelerde seçimi bıçak sırtı kazanabilmişti. Seçim sonuçlarının faturası ise geçtiğimiz günlerde seçim döneminin AKP İl Başkanı Abdullah Eryarsoy ve yönetimine kesilmişti. Eryarsoy ve yönetimi, AKP Genel Merkezi tarafından görevden alınırken bu kararda AKP İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül’ün hazırlayıp, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu raporun etkisi olduğu konuşuluyordu.

Eryarsoy ve yönetiminin görevden alınması, AKP Kocaeli tarihinde de bir ilkti. Bu görevden alma sonrası AKP Genel Merkezi’nden gelen yetkililer, kademeler bazında bir temayül gerçekleştirdi, teşkilat mensuplarına “Yeni il başkanı kim olmalı?” diye sordu. Bu temayülde 5 isim ön plana çıktı. Sibel Gönül, Ali Korkmaz, Mehmet Ellibeş, Halit Çokan ve Şahin Talus’un geçtiğimiz günlerde parti binasına çağırıldığı öğrenilirken teşkilat mensuplarının Sibel Gönül’ün il başkanlığı ihtimaline tepki göstermesi ve temayülde Mehmet Ellibeş’in adının ön planda çıkması sonrası oklar, Ellibeş’i göstermeye başladı. Ellibeş’in önümüzdeki günlerde Ankara’ya çağırılacağı ve yüksek ihtimalle de yeni il başkanının Ellibeş olacağı konuşuluyor. Sibel Gönül’ün de Mehmet Ellibeş’in başkanlığına onay verdiği iddia ediliyor.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 3 =