TÜM KENTTEN 268 BİN ZİYARETÇİ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 10.’sunu düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali, 3 gün boyunca birbirinden eğlenceli ve anlamlı etkinliklerle ziyaretçilerini ağırladı. Dünya kardeşliğinin tüm insanlığa adeta haykırıldığı festivali Kocaeliler 3 gün boyunca hınca hınç doldurdu. 41 ülkede yaklaşık 1000 çocuğun gösterilerini de sergilediği örnek festivali 268 bin 140 kişi ziyaret etti.

 

 

 

 

Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nın etkinlik bölümü, 21 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te Uluslararası Fuar Merkezi’nde başladı. Açılışta; geçmişte dünya ve olimpiyat şampiyonluklarına damga vuran, rekorları hala kırılamayan ve kısa süre önce hayatını kaybeden cep herkülü lakaplı Naim Süleymanoğlu anıldı. Anma programına Naim Süleymanoğlu’nun ailesiyle aynı dönemde Türk halterini başarıdan başarıya sürükleyen, dünya ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu da katıldı.

 

MÜZİKALLER, GÖSTERİLER…

Anadolu Ateşi Kıvılcım Gösteri Grubu, 21 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de sahne alacak. Türkiye’nin dört bir köşesinden derledikleri yöresel oyunlardan örnekler sergileyecek olan Anadolu Ateşi Kıvılcım, fuara katılan 7’den 70’e herkesi coşturdu. Her yıl geleneksel hale gelen festival pikniği, 22 Nisan Pazar günü saat 11.00’de önceki yıllarda olduğu gibi Sekapark’ta yapıldı. 22 Nisan Pazar günü saat 14.00’te Maşa ve Koca Ayı Müzikali sahne aldı. Çocukların en sevdiği çizgi dizilerin başında gelen Maşa ile Koca Ayı, hayranlarıyla fuarda buluştu. 22 Nisan Pazar günü ise TRT Çocuk’un sevilen çizgi filmi Elif’in Düşleri Müzikali, dünya çocukları ve ailelerle beraber oldu.

 

23 NİSAN KUTLAMALARI FESTİVAL ALANINDA

23 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da Kocaeli Valiliği’nin düzenlediği 23 Nisan Kutlama Programı, yine fuar alanındaki büyük sahnede yer aldı. Etkinlikte 23 Nisan şiirleri okundu, Kocaeli Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Sesli Çocuk Korosu, Halk Oyunları Gösterileriyle Kocaeli Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü Çocuk Korosu sahne aldı.

 

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Büyükşehir tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması’nın konusu “Çocuk ve Dijital Bağımlılık” oldu. Fuarın sosyal sorumluluk projesi olan ‘’çocuk ve dijital bağımlılık’’ temasında karikatürlerin katıldığı yarışmanın final elemeleri yapıldı. Dünyanın dört bir yanından profesyonel ve amatör karikatüristlerin katıldığı yarışmada finale kalanlar için ödül töreni 23 Nisan Pazartesi saat 10.00’da fuar alanında Valilik programının içinde gerçekleştirildi.

 

ASLAN MÜZİKALİ

23 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da büyük sahnedeki gala programının devamında ülke gösterileri ve şovlar gerçekleşti. Fuarın son anlarında ise saat 18.00’de Türkiye’de ilk kez ve TÜPRAŞ sponsorluğunda Aslan Müzikali sahne aldı.

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI

Festival alanındaki macera parkurunda 3 gün boyunca birbirinden heyecanlı, zorlu ama bir o kadar eğlenceli parkurlar; Geleneksel Çocuk Oyunları alanında ise ip atlama, sek sek ve mendil kapmaca gibi tüm çocukların asırlardır vazgeçilmez oyunlarıyla neşeli dakikalar yaşandı. Yine 3 gün boyunca şaşırtıcı canlı heykeller festival alanında oldu. Ünlü sunucu Burak Sezen; nam-ı diğer çocukların Burak ağabeyi, çocuklarla yapacağı yarışmalar ve şovlarla etkinliği daha da eğlenceli bir hale getirildi.

 

SPOR VE SAĞLIKLI YAŞAM AKTİVİTELERİ

Festival alanındaki Geleneksel Spor alanlarında; Etnospor, Geleneksel Okçuluk, Geleneksel Çocuk Oyunları, Macera alanlarında; İl Jandarma Komutanlığı, Matrak, AKUT etkinlikleri yer aldı. 22 farklı branşta 8 federasyonun desteğiyle Jimnastik, Eğlenceli Atletizm, Badminton, Kürek, Bowling, Masa Tenisi, Hokey, Dart, Mini Curling, Hemsball, Taekwando, Boks, Oryantiring, Bilek Güreşi, Sokak Basketbolu ve Eskrim bölümleri yer aldı.

 

EĞLENCELİ ATÖLYELER

Her yıl olduğu gibi bu yılda Eğlenceli Atölyeler alanında 47 farklı atölyede eğlence adına ne ararsanız vardı; Uçurtma, Cam Boncuk, Çömlek, Ebru, Resim, Seramik, Karikatür, KO-MEK Yüz Boyama, KO-MEK Takı Tasarımı, KO-MEK Kum Boyama, KO-MEK Objelerin Dili, KO-MEK Ahşap Atölyesi, KO-MEK Vitaminli Meyveler, Bilgi Evleri Boyama Atölyesi, Bilgi Evleri Tişört Tasarım Atölyesi, Bilgi Evleri Eva Atölyesi, Bilgi Evleri Ahşap Atölyesi, Bilgi Evleri 3D Sanal Gerçeklik, Bilgi Evleri Değerler Labirenti, Minik Şefler, Minik İtfaiyeciler, Seka Kâğıt Müzesi Makedo, Seka Kâğıt Müzesi Origami, Seka Kağıt Müzesi Quilling.

 

CEP HERKÜLÜ STANDI

Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu, kendi ağırlığının 3 katı olan 190 kilogramı kaldırarak dünya rekoru kırmıştı. Festival boyunca Kocaeli Bilim Merkezi’nin Cep Herkülü alanında çocuklar bunu kendileri deneyip görme fırsatı buldu.

 

ETKİNLİK ALANLARI

Ayrıca Çevreye Duyarlı Robot Projeleri Sergisi, Kocaeli Bilim Merkezi Mancınık Atölyesi, TEGV, ULAŞIMPARK, İZAYDAŞ, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü-112-UMKE, Veteriner Şube Müdürlüğü, Teddy Bear, Viasea, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, TEMA, Türk Hava Kurumu, Pony Clup, Aile Konak Hastanesi ve Hyundaı alanda atölye açtı.

 

 

 

 

Print

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 55 = 57