ELEKTRİK FATURASINI ÖDEMEYECEĞİM DEMİŞTİ ELEKTRİĞİ KESİLDİ!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe gelen fahiş zamları halk adına protesto etmek için 3 aydır elektrik faturasını ödemiyordu. 12 Nisan’da bu eylemini sürdüreceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun bugün elektriği kesildi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğe gelen fahiş zam sonrası, bu duruma tepki gösteren vatandaşların sesi olmak üzere elektrik faturasını ödemeyeceğini dile getirmiş, bu çıkışı uzun süre gündem olmuştu. Kılıçdaroğlu, 12 Nisan’da gerçekleştirilen grup toplantısında yaptığı açıklamada sözünün arkasında olduğunu, faturasını ödemediğini ve ödemeyeceğini dile getirerek göstermişti. 3 aydır elektrik faturasını ödemeyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “3 milyon 494 bin 344 hanede, iş yerlerinde elektrikler kesildi. Ben onların sözcüsü, onların temsilcisi olarak, onların yaşadıklarını yaşamak için bilinçli olarak elektrik faturamı ödemedim ve ödemiyorum!”

Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı, sosyal medyada gündem olurken CHP  grubundan da yoğun alkış almıştı. Kılıçdaroğlu, fatura ödememe eylemini sürdüreceğini açıklarken ödenmeyen faturalardan dolayı Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin mi kesileceği, yoksa zamların geri mi çekileceği merak ediliyordu. O merakımız, bugün giderildi. Kılıçdaroğlu, elektriğinin kesildiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, attığı tweette, “Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

81 − 78 =