“DONANMA KENTİ GÖLCÜK” ÖDÜLLERİ

GÖLCÜK BELEDİYESİ VE GFSD İŞBİRLİĞİYLE YAPILAN ULUSAL VE ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMALARINDA DERECEYE GİREN SANATÇILARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısı’nda gerçekleştirilen ödül törenine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in yanı sıra Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı İsmail İkiz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu, Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Kurucularından ve mensubu olmaktan onur duyduğum Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD) işbirliğiyle düzenlediğimiz, Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” ve “Donanma Kenti Gölcük” konularıyla 10. Ulusal, yine; “Göç” konusu ile 5. Uluslararası fotoğraf yarışmalarının tamamlanması sonrasında ödül törenimizi de gerçekleştirdik. Gölcük Belediyesi olarak; Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği (GFSD) ile birlikte, 2009’dan bu yana gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmaları ile heykel, seramik ve geleneksel el sanatları yanında, kurumsal olarak bir sanat dalına daha katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

“ÖZGÜN NİTELİK TAŞIMAKTADIR”

Teknolojik gelişmeler; 19. yüzyıldan bu yana devam eden fotoğraf sanatını yaygınlaştırmış, popülerliğini arttırmış ve yediden yetmişe hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlamıştır. Fotoğraf; sanatçının kendini ifade aracıdır: Fotoğraf, yaşamın bir anını, tam bir nesnellikle saptayabilmektedir. Sanatçının kişisel yorum ve anlayışı çerçevesinde bakış açısını yansıtabilmekte, bu yönüyle öznel ve özgün bir nitelik taşımaktadır.

“İLÇEMİZ SANATSAL FAALİYETLERLE ANILMALI”

Fotoğraf, reklamlarda kullanımıyla da hayatımızda yer almanın yanında, grafik sanatına yeni eğilimler ve olanaklar sağlamaktadır. Gölcük Belediyesi, 10 yıldır istikrarla devam eden somut olmayan kültürel miras konusundaki fotoğraf yarışmalarıyla, bu alanda Türkiye’deki en geniş fotoğraf arşivine sahip olmuştur. Pek çok sanat dalının son temsilcileri olan sanatkarlar, kaybolmaya yüz tutan gelenekler belgelenmiştir. Fotoğraf bir belge özelliğiyle, günümüzün bakış açısını, gelecek nesillere aktarılmasını da sağlamaktadır. Gelecek nesillere kalıcı eserler aktarmayı hedeflemenin yanında; ilçemizin adının sanatsal faaliyetlerle anılmasını amaçlamaktayız.

“GÜZEL BİR ÖRNEK TEŞKİL ETTİ”

Gölcük Fotoğraf Sanatı Derneği ile birlikte düzenlediğimiz, 5.Uluslararası “Göç” konulu fotoğraf yarışmasındaki fotoğrafların, Birleşmiş Milletler’in 2019 Türkiye raporunda yer almasının yanında, sosyal medya hesaplarında da tüm dünyadaki göç konulu paylaşımlarda kullanılması, yine; Marmara Belediyeler Birliği tarafından organize edilen, 3000’den fazla katılımcının yer aldığı “Çözüm Üreten Kentler” konulu, Marmara URBAN Forum’un açılışında da sergilenmesi, ilçemizin adının sanatsal faaliyetlerle duyurulmasına güzel bir örnek teşkil etmiştir.

“HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bu vesileyle; Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği’nin kurucu başkanı olarak, ilçemizde fotoğraf sanatına büyük bir özveriyle emek ve katkı sağlayan merhum Hadi Aslan’ı da rahmet ve saygıyla anarak, yarışmalara katılan ve dereceye giren değerli fotoğraf sanatçılarına, ödül törenimize teşrif eden UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu’ya, jüri üyelerine ve başta Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

UNESKO’DAN GÖLCÜK BELEDİYESİ’NE PLAKET

UNESKO Türkiye Milli Komisyonu Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkan Vekili Sayın Prof.Dr. Muhtar Kutlu tarafından, somut olmayan kültürel miras konulu fotoğraf yarışmasının 10 yıldır kesintisiz devamı nedeniyle Gölcük Belediyesi ve GFSD’ye plaket takdim edildi.

“DONANMA KENTİ GÖLCÜK” ÖDÜLLERİ

Birinci: Aytül Akbaş

İkinci: Turan Topalar

Üçüncü: Fahri Yılmaz

 “SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZ” ÖDÜLLERİ

Birinci: Murat İlhan

İkinci: Mahmut Serdar Alakuş

Üçüncü: Ahmet Çağlar

HADİ ASLAN ÖZEL ÖDÜLÜ

Fatma Demir

  1. ULUSLARARASI GÖÇ KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Birinci FIAP Altın Madalya Javid Tafazoli –  İran

İkinci FIAP Gümüş Madalya Tuncay Doğruluk – Türkiye

Üçüncü FIAP Bronz  Madalya K M Asad – Bangadeş

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 11 = 13