“Dış Ticaret açığı üretim yaparak kapandı”

“Dış Ticaret açığı üretim yaparak kapandı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, partilerinin çalışmaları ve üretim ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

MHP Gölcük  İlçe Başkanı Bilal Çakır, partilerinin çalışmaları ve üretim ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Halkımızı aydınlatmak da bizlere düşüyor

Başkan Çakır, konu hakkında yaptığı açıklamada “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, 81 il ve 950 ilçe olarak sahaya inip istişare toplantıları yapmamızı, halkımız, esnafımız ve sivil toplum kuruluşları ile buluşmamızı, ülkemizin durumunu anlatarak gereken konuları aydınlatmamızı istiyor. Türkiye üzerinde birçok oyun oynanıyor. Bu oyunları engellemek, halkımızı aydınlatmak da bizlere düşüyor. Bizim görevimiz budur. Bu konuda da sürekli olarak çalışmalarımızı sahada yapmaktayız. Demokrasi, insan hakları ve hukuk diyerek insanları kandırıp oylarını almak isteyen bir ittifak var. Bugün de zamlara sarılıp muhalefet yapan, oy almak isteyen aynı ittifak. Sadece bunun üzerinden muhalefet yapıyorlar. Geldikleri zaman ne yapacakları söylemiyorlar. Mazota, benzine zam mı gelmeyecek? Orta Doğu ve Orta Asya hakkında görüşlerini açıklamıyorlar. ‘Orada ne işimiz var?’ diye bize soruyorlar. Onlar Cumhur İttifakı’nı sürekli olarak yargılıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri’ne, Avrupa ülkelerine sormaları gereken soruları bizlere soruyorlar. Onlar neden bizim sınırımızda duruyor diye onlara sormaları lazım. Orta Doğu veya Orta Asya’dan çıkıp bu konuları diplomatik başarı olarak mı anlatmaya çalışıyorlar, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz.

Türkiye’nin ne kadar geliştiğini ve ne kadar büyük ihracatlar yaptığını gösteriyor.

Uzun zamandır üretimle ilgili olarak gerek sanayi, askeri sanayi, tarım, ihracat konularında düşüncelerimizi ifade ediyoruz. Üreterek dış ticaret açığının kapandığını gördük. Burada gözbebeğimiz diyeceğimiz ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, TUSAŞ gibi onlarca şirketimiz var ve onlar sürekli olarak üretiyorlar. Sanayicimiz, ara mal ürünlerini sürekli üretiyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Doğu ve batı sınırlarında tır kuyruklarını görüyoruz. Bu, Türkiye’nin ne kadar geliştiğini ve ne kadar büyük ihracatlar yaptığını gösteriyor. 2022 yılını da 250 – 300 milyar dolar ihracat rakamını bularak tamamlamak istiyoruz. Böylelikle dış ticaret açığının sıfırlandığını göreceğiz. Enerjiye bağımlı bir ülkeyiz. Madenlerin de bir an önce bulunup çıkarılması gerekiyor. Çıkarıldıkça dışa bağımlılık azalacak. Mardin’de kısmen petrol bulundu ve hizmete girecek. Yer altı zenginliklerimizi de yavaş yavaş arttıracağız. Bunun yanında, en büyük boraks madenlerini çıkarıyoruz. Bunları da işlemeye başladık. Bunlar, Türkiye’nin ekonomisine elbette büyük bir katkıdır. Burada geleceğin en önemli ürünü gıdadır. Herkesin topraklarına sahip çıkmasını ve üretmesini istiyoruz. Çok yakında gıda savaşlarının Avrupa’da nelere yol açacağını göreceğiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadesi ile Türk  devleti ve milleti adına çalışırız. Ömrümüz, bu çalışmalarla geçmiştir ve bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi varsa her şey var demektir. Halkımızın sağduyusuna da teşekkür ediyorum. Türk milleti ve Gölcük halkına, Cumhur İttifakı’na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

32 − 23 =