O BELEDİYEDEN ESNAFA 1000 TL YARDIM

 

Dün haber sitelerinde çok güzel müjdeli bir haber yayınlandı. Dünyada ekonomik olumsuz hareketlilik birçok ülkeyi etkilediği gibi Türkiye’yi de olumsuz yönde etkiledi. Körfez Belediyesi’nden takdire şayan bir yardım eli uzandı şehrin esnafına. Neydi o haber;

Körfez Belediye Meclisinde korona virüs tedbirleri kapsamında iş yerleri kapatılan ve faaliyetleri kısıtlanan esnafa destek olmak amacıyla 1000’er TL ayni yardım yapılması kararlaştırıldı. Bu yardımın ilk’i Gaziantep’ten gelmişti, Körfez Belediyesi de duyarlılık göstererek 2. Ses oldu.

Alkışlanacak bir yardım, çünkü salgın yüzünden esnafımızın işlerinin durma noktasına geldiğini hepimiz biliyoruz.

Körfez Belediyesi’nin meclis toplantısında mecliste bulunan tüm partilerin grup başkanlarının ortak önergesi ile korona virüs tedbirleri kapsamında kapatılan ve faaliyetleri kısıtlanan esnafa destek olmak adına 1000’er TL ayni yardım yapılması kararlaştırıldı. Bu örnek davranışı Başkan Şener Söğüt, “Hükümetimiz, salgınla mücadelede bazı tedbirlere ve kısıtlamalara gitti. Bizler de esnafımızın mağduriyetlerin kısmen de olsa giderilmesi adına bir defaya mahsus olmak üzere esnafa biner TL ile ayni yardım yapılması kararlaştırdık. Kapatılan veya kısıtlama getirilen iş yerlerine; Kahvehane, kafe, restoran ve lokanta tarzı işletmelere bu desteği sunacağız. Tabii bu adımı Ticaret Odamız ve Esnaf Odamız ile görüşerek yapacağız. Bu ilk adımımız olacak. Sürece göre diğer adımlarımızı da atacağız. Körfez Belediyesi olarak esnafımızın, vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya ve süreci birlikte atlatma mücadelesini sürdüreceğiz” şeklinde açıkladı.

Örnek davraşından ötürü Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ü, mecliste bulunan tüm partilerin grup başkanlarını alkışlıyorum. Körfez esnafı bunu asla unutmayacaktır. Körfez’in esnafının derdine bir nebze destek olan güzel insanlara selam olsun. Sizleri gönülden alkışlıyorum. Unutmayalım,  çünkü esnaf bir şehrin omurgasıdır.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =