Covid tedavisi gören Mehmet amca; “Belediyemiz hep bizimleydi”

Covid-19 nedeniyle 2 ay tedavi gören Mehmet Altuntaş; “Tedavide ve tedavi sonrası Belediyemiz hep bizimleydi” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören 70 yaşındaki Covid hastası Mehmet Altuntaş, tedavisinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait hasta nakil ambulansı ile evine getirildi. Mehmet amcaya bakan eşi Şükrüye teyzeye de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince ‘Hasta Refakatçi Eğitimi’ verildi.

2 AY TEDAVİ GÖRDÜ

70 yaşında olmasına rağmen inşaatlarda çalışan ve virüse yakalanan Mehmet Altuntaş, yaklaşık iki aydır Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördü. Zor günler geçiren Mehmet amca, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2 aylık bir tedavi süreci geçirdi. Hastalığı atlatan Mehmet amca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hasta nakil ambulansıyla eve sevk edildi.

HASTA REFAKATÇİ EĞİTİMİ

Mehmet amcaya bakan eşi Şükrü Altuntaş’a Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı deneyimli sağlık personeli tarafından ‘Hasta Refakatçi Eğitimi’ verildi.  Şükrüye teyzeye hasta bakımı, kişisel hijyen, ilaç kullanımı gibi konularda eğitim verildi. Ayrıca içince bulunduğumuz pandemi nedeniyle evde alınması gereken konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

“BİR NEFES İÇİN, DAİREMİ VERİRDİM”

2 ay hastanede tedavi gördüğünü belirten 70 yaşındaki Mehmet Altuntaş; “Hiç kimse duyarsızlık göstermesin. Bu illete karşı herkes kendini çok iyi korusun, bana bir şey olmaz demesin. Bu hastalığı çeken bilir. 2 ay hastanede tedavi gördüm. Hastalık süresince nefes almakta zorlandım. Nefes alıp vermek için dairemi isteselerdi, bir nefese dahi imza atardım. O kadar zor durumdaydım ki Cenab-ı Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Doktorlarımız vesile oldu, Allah yaşamamıza izin verdi. Büyük acılar çektim. 2 ay geçmesine rağmen halen yataktayım ve ayaklarım titriyor. Yürüyemiyorum, vücudum cansız, ciddi bir baş dönmem var. Belediyemizden Allah razı olsun. Hastaneden alıp evime kadar beni getirdiler” ifadelerini kullandı.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu Hasta Nakil Hizmeti’nden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mehmet Altuntaş, “Hastaneden taburcu olunca Büyükşehir Belediyesi ambulans getirdi. Allah onlardan razı olsun, Allah onlara zeval vermesin. Şimdi de hasta refakatçi eğimindeki spor eğitmeni personeli tarafından spor egzersizleri yapıyorum. 2 ayda çok kas kaybım oldu. Biz çok memnun kaldık. Devletimiz, belediyemiz her zaman arkamızda oldular” dedi.

“BELEDİYEMİZ HER ZAMAN YANIMIZDAYDI”

Covid-19 nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Şükriye Altuntaş, “Biz ikimiz de bu hastalığa yakalandık. Ben 10 günde atlattım. Fakat eşim 2 aydır hastanede. Allah’a şükür şimdi daha iyi. Kimse birbirine yaklaşmasın. Covid belirtisi olursa hemen hastaneye başvursunlar. Biz şimdi evimizdeyiz. Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hasta refakatçi eğitimi aldım. Allah bu hizmetleri gerçekleştirenlerden razı olsun” açıklamasında bulundu.

HASTA NAKİL HİZMETİ

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün sunduğu Hasta Nakil Hizmeti kapsamında, yatalak ve yürüyemeyecek haldeki hastalar evlerinden alınarak tedavi görecekleri hastaneye götürülüyor. Tedavinin ardından hastalar alınarak tekrar evlerine bırakılıyor. Hasta Nakil Hizmeti, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında dahi 7/24 vatandaşın yüzünü güldürüyor. 22 ambulansla verilen bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların Büyükşehir Çağrı Merkezi numarası olan 153’ü aramaları yeterli.

HASTA REFAKATÇİ EĞİTİMİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı deneyimli sağlık personeli tarafından, herhangi bir hastalık sonucunda yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç duruma düşen hastaların bakımını üstlenen aile bireylerine, hastanın bulunduğu ortamda veya uygun görülen bir eğitim merkezinde hasta bakımı, kişisel hijyen, ilaç kullanımı vb. konularda eğitim veriliyor. Eğitim programını talep eden vatandaşlar 153 numaralı yine Çağrı Merkezi’nden bilgi alabiliyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 3