BAŞKAN ELLİBEŞ’TEN ÇARŞAMBA PAZARI İÇİN MÜJDE

Gölcük Yenimahalle Kapalı Pazar yeri, Mahalle Konağı, Çocuk Parkı ve İznik Caddesi’nin tanıtım programı geniş katılım ile gerçekleştirildi. Tanıtım programında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yeni sanayiye esnafın yıl sonuna kadar taşınacağını ve eski sanayi arsasına Çarşamba Pazarı için 45 bin m2 alana Kapalı Pazar yeri inşa edileceğini müjdeledi. Değirmendere’de yapılan Kapalı Pazar yeri ile birlikte Çarşamba Pazarı içinde eski sanayi alanına Kapalı Pazar yeri yapılması sonrasında ilçemizde ki tüm Pazar yerleri kapalı olmuş olacak.

Gölcük Yenimahalle Kapalı Pazar yeri, Mahalle Konağı, Çocuk Parkı ve İznik Caddesi yapılan program ile tanıtıldı. Gölcük Belediyesi’nin bu yeni hizmetlerinin tanıtım programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezzak Tuncer, Pazarcılar Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmail Batu, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, CHP Belediye Başkanı adayı İsmet İşeri, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, belediye meclis üyeleri, belediye daire müdürleri, mahalle muhtarları ve çok sayı da davetli katıldı.

“GÖLCÜK’TE HERKES PAZARCILIK YAPMAK İSTEYECEK”

Pazar yerinin girişinde oluşturulan alanda ilk konuşmayı Mahalle Muhtarı Sayit Turgut gerçekleştirdi. Turgut geçtiğimiz dönem seçim vaatleri arasında kapalı pazarın yer aldığını ve bunun yapılmasından dolayı çok mutlu olduğu dile getirdi ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Turgut’un konuşması sonrasında Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdürrezzak Tuncer bir konuşma yaptı. Tuncer konuşmasında, “İlçemiz kapalı Pazar yerlerimiz bir bir esnafımızın hizmetine açılıyor. Bu sebeple mutlu ve huzurluyuz. Bir gün gelecek herkes Gölcük’te pazarcılık yapmak isteyecek. Bizde hayata geçirdiğimiz örnek hizmetlerle anılacağız. Kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Böyle bir kapalı alana kavuşmak her ildeki pazarcı esnafına nasip olmaz. Darısı bir sonraki kapalı pazarımıza diyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

VAATLERİMİZİN YÜZDE 90’NINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Tuncer’den sonra Başkan Ellibeş yaptığı konuşma ile geniş bilgi verdi ve şunları söyledi: “Bir belediye başkanı olarak görev sürem içerisinde bir çok güzel eserlerin ve projelerin altında imzamız oldu. Halkımızın mutluluğunu ve huzurunu sağladığımızı görmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Bizler her aday olduğumuz süreçler içerisinde vaatlerde bulunuruz. Ev ev, kapı kapı dolaşır bunları dağıtırız. Bu seçim beyannamelerimiz taahhütlerimizdir. Mutlaka bu vaatleri yaparken planlayarak hesaplayarak yaparız. Son vaatlerimize bugün itibariyle baktığımızda yüzde 90’ına varanı yapılmış oldu bu da bizim en büyük mutluluğumuz” dedi.

“BURASI SADECE BİR PAZAR YERİ DEĞİL”

Başkan Ellibeş konuşmasının devamında ise, “Bugün burada tanıtımını yaptığımız birden fazla proje direk seçim beyannamemizde yazan bir vaat değildi. Genel kapsamda kapalı Pazar yerlerini yapmak ortak hedefimiz ve isteğimiz. İki kapalı Pazar yerimizi hayata geçirerek halkımızın ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunduk. Bugün açıldığı semt olarak yeni mahalle diyoruz, merkez mahallesinden, donanma mahallemize kadar geniş bir çevredeki halkımıza hizmet verecek büyük bir pazar. Cadde ve sokakta kuruluyor idi. Yangın ve hastalık olduğu zaman itfaiye ve ambulansın girememesi büyük korkumuz idi. İşte bu korkudan kurtulalım anlayışı içinde burayı istimlak ettik. Proje ürettik ve yaptığımız ihale ile hayata geçirdik. Ben buradan yüklenici firmaya da teşekkür etmek istiyorum. Başarılı bir şekilde süresinden önce bizlere teslim etti. Burada sadece Pazar yeri yok, mahalle konağımızda var. Mahalle konağımızda muhtarımızın ofisi bulunuyor. Bunun yanında GÖLMEK kurs merkezimiz var. Ayrıca bu caddemizi İznik ile kardeşliğimizi pekiştirmek için İznik Caddesi ilan ettik ve gerekli asfaltlamayı ve ışıklandırmayı gerçekleştirdik, halkımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÇARŞAMBA PAZARI İÇİN MÜJDE

Sonuç olarak şunu ifade etmek istiyorum diyen Ellibeş, “Bir belediye başkanı olarak. Bizleri en çok mutlu eden hususlar vaatlerimizin yerine gelmesi projelerin halkımızın hizmetine sunulması. Yüce Rabbe şükrediyorum ki bu güzel hizmetleri bana ve çalışma arkadaşlarma yapmamızı nasip etti. Pazarcı esnafımızın hangi zor koşullar içerisinde çalıştığını bilen bir kardeşinizim. Yazın güneşi, Kışın yağmuru karı, açık ortamda pazarcılar esnafımızın ve beraberinde halkımızın yaptığı alışverişler çok zor. Zamanı geldiğinde her birinin açılışını yapacağız. Bir diğer Pazar yerimizde Değirmendere olacak. O da cadde de kuruluyor. Çok şükür oraya da bir proje ürettik. Büyükşehir Belediyemizle ortak proje kapsamında yapıyoruz. Temelini attık hızla devam ediyor. 1 yıl içinde pazarcılarımıza burayı da teslim etmiş olacağız hayırlı olsun diyorum. En büyük pazarımız olan Çarşamba pazarı ne olacak, bunu dediğinizi duyar gibiyim. Orayla ilgili çözüm formülümüzü de hayata geçiriyoruz. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’de başarılı projeler üreten bir belediyeyiz. Bu kapsamda mevcut sanayimiz için yeni bir sanayi sitesini hayata geçirdik. Hisareyn’de yapılan yeni sanayi sitemiz esnafımıza teslim edilmeye başlandı, yıl sonuna kadar oraya taşınacaklar. Mevcut sanayimiz olduğu alan da Allah nasip ederse orada 45 bin m2 alana yapacağımız projede de Çarşamba pazarı için kapalı Pazar yeri yer alacak. Bugünene kadar yapılmamasının nedeni arsa üretemediğimiz içindi. İşte arsa ürettik. Proje çalışmasına da başladık. Eski sanayimizin olduğu alanda kapalı Pazar olarak halkımıza hizmet edecek. Ben projemizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“BURASI BİR HİZMET MERKEZİ OLMUŞ”

Başkan Ellibeş’in konuşması sonrasında Kaymakam Altıntaş yaptığı konuşmada, “Burası bir hizmet merkezi olmuş. Hizmet ve hizmet odaklı bölgenin ihtiyaçları öncelikli tespit edilmiş, projeler üretilmiş. Gölcük’te en büyük sıkıntıların başında Pazar yerleri geliyordu. Bununla ilgili gerekli adımlar atılıyor. Başkanımız bahsetti bazı noktalarda inşaat başladı, yeni inşaatlarda başlayacak. Buda insanımızın pazarını en sağlıklı şartlarda yapmasını sağlayacak. Hedefimiz her zaman vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak. Ben başta belediye başkanımız olmak üzere, çalışma arkadaşlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gölcük halkı hizmetin en iyisine hak ediyor. Korumaya önem vermek zorundayız. Bizden sonrasının kullanmasını da sağlayacağız. Ben bu tanıtım hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini noktaladı.

DUALARLA AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sonrasında Gölcük Müftüsü İlyas Öztel açılış duasını yaptı ve kurdele hayırlı olsun dilekleri arasında kesildi. Ardından Kaymakam Altıntaş ve Başkan Ellibeş beraberindekilerle birlikte Kapalı Pazar yerini ve diğer alanları gezdi, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara nohutlu pilav dağıtımı sonrasında Kapalı Pazar yerinin tanıtımı başarıyla son buldu.  Haber: Serkan SIDAL

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + 7 =