ÇIKIYOR!

Gölcük Kuyumcular Dernek Başkanı Naim Gürel,  gram altın ve ons altın fiyatları üzerinde yaşanan hareketliliği Gölcük Vizyon Gazetesi’nde  değerlendirdi.

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Naim Gürel, altın piyasasında ki son durumu ve piyasa hareketliliği ile ilgili olarak açıklamalar yaptı. Başkan Gürel,

Dünyanın en değerli madenlerinden bir tanesi olan ve yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak nitelendirilen altın, yatırım aracı olmasının yanı sıra hediye eşyası olarak da anlam kazanıyor. Altında ki hareketli durum ise dolar ve ons’ta ki yükselme  sebebiyle altın fiyatının yükseldiğini ifade edebiliriz” dedi. Gürel; benim tecrübelerime göre  düşüncem, altın fiyatlarının yıl ortasına doğru yukarı yönde hareket edeceği yönünde. Bu durum, dolar ve onstan birinin yükselmesi ile de olur. Israrla söylediğim bir şey var: Bu yıl içerisinde altın fiyatı daha da yukarıya çıkacaktır ve bu sene altının yılı olacaktır” dedi.

‘ALTINA YATIRIM YAPABİLİRLER’

Başkan Gürel, “Fiyatların yükselmesi ihtimaline istinaden küçük yatırımcılara, uzun vadede kesinlikle altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED’de yapılan faiz toplantıları, dış piyasa anlamında altının fiyatını etkiliyor. Hem Türkiye’nin ekonomik durumu hem de dış piyasaların etkisiyle altın, uzun vadede her şekilde yukarı yönde hareketlenir” dedi.

Altın fiyatları; Gram altın alış fiyatı 522 lira, satış fiyatı 525,42 lira; çeyrek altın alış fiyatı 844 lira, satış fiyatı 855 lira; yarım altın alış fiyatı 1.671,08 lira, satış fiyatı 1.713,32 lira; ata lira alış fiyatı 3357 lira, satış fiyatı 3400 lira olarak işlem görüyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

7 + 3 =