“Çekçekçiler” için yeni düzenleme

Kocaeli Valiliği, huzur ve güven ortamının korunması ve hırsızlık suçunun engellenmesi için ‘hurda ve atık kağıt toplayıcılar’ için yeni tedbir ve kararlar aldı

Kocaeli Valiliği tarafından Kocaeli genelinde huzur ve güven ortamının korunması, özellikle hırsızlık suçu olmak üzere suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin temini ve tasarrufa müteallik emniyetin sağlanması amacıyla hurda ve atık kağıt toplayıcılar için yeni tedbir ve kararlar alındı. İşte Kocaeli Valiliği tarafından yazılı olarak açıklanan ‘Hurda ve Atık Kâğıt Toplayıcıları’ ile ilgili genelge:

– Hurda ve atık malzeme toplama faaliyetinde bulunacak şahıslar İlçe Belediye Zabıta Müdürlüklerine başvurarak gerekli izni alacaklar, Zabıta Müdürlükleri tarafından izin verilen şahısların bilgileri kayıt altına alınarak İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İlçe Jandarma Komutanlıkları ile güncel olarak paylaşılacaktır.

– Şahıslar faaliyetlerini izin aldıkları ilçe sınırları içerisinde yürütecektir.

– Faaliyet izni verilen şahıslara İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından ücretsiz olarak yaka kartı ve uzaktan görünürlüğü arttıracak, tek tip ve renkte reflektörlü yelekler verilecek, yeleklerin ön ve arka kısmında numara ile ilçenin ismi bulunacak yine bu bilgiler İlçe Belediyelerince kayıt altına alınacaktır.

– Şahıslar izin aldıkları ilçe sınırları içerisinde kendilerine verilen yelekleri giyerek verilen yaka kartlarını takarak faaliyette bulunacaklardır.

– Yaka kartları ve yelekler adına düzenlenen kişiler dışında başkalarınca kullanılamayacak, kullananlar ve kullandıranlar hakkında idari işlem yapılacaktır.

– Hurda ve atık kâğıt toplamak amacı ile faaliyet izni verilen şahıslar 01 Nisan ile 30 Eylül tarihleri arasında 08:00-20:00 saatleri arasında, 01 Ekim ile 31 Mart tarihleri arasında ise 08:00-18:00 saatleri arasında çalışacaklardır.

 

– Hurda ve atık kâğıt toplamasına izin verilen şahıslar malzeme toplamak amacı ile çöp konteynırları içerisinden malzeme almak amacı ile çöpleri dağıtmayacak, çevre kirliliğine sebep olmayacaklardır.

– Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya tüzel kişiler hakkında uygulanan idari yaptırım kararları 24 saat içerisinde Zabıta Müdürlüklerine bildirilecektir.

– Hakkında 3 (üç) kez idari işlem yapılan kişi veya kuruluşun faaliyetine son verilecek ve bir daha izin verilmeyecektir.

Kocaeli mülki sınırları dâhilinde İl/İlçe Emniyet Müdürlükleri, İl/İlçe Jandarma Komutanlıkları ve Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı veya İlçe Belediye Zabıta Müdürlükleri tarafından gerekli denetim ve kontroller yapılacak, genelgeye aykırı hareket edenler hakkında diğer kanunlardaki cezai müeyyideler saklı kalmak şartıyla, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

79 − = 74