ÇAKIR: “AK PARTİ’NİN GÜÇLÜ BİR MECLİSE İHTİYACI VAR”

 

 

Kocaeli Milletvekili ve adayı Sami Çakır, Gölcük’e gelerek ilçe binasında başkan İdris Alp ve parti yöneticileri ile bir araya gelip bir basın toplantısı düzenledi. Önemli açıklamalar yapan Çakır, “AK Parti’nin hedeflerine ulaşması için güçlü bir Cumhurbaşkanı ve o Cumhurbaşkanına güç verecek bir meclise ihtiyacı var. Onun için herkes kendi partisine, tabanına, oyuna sahip çıksın” dedi.

 

 

 

 

Kocaeli Milletvekili ve adayı Sami Çakır, Gölcük’e gelerek ilçe binasında başkan İdris Alp ve parti yöneticileri ile bir araya gelip bir basın toplantısı düzenledi. Önemli açıklamalarda bulunan Çakır, her parti kendi tabanına sahip çıksın, Cumhurbaşkanımız başkanlıkta da mecliste de güçlü olmalı ki, Türkiye hedeflerine ulaşabilsin” dedi.

ALP: GÖLCÜK’TE HEDEFİMİZ %55

Kocaeli Milletvekili ve adayı Sami Çakır, Gölcük’e gelerek ilçe binasında başkan İdris Alp ve parti yöneticileri ile bir araya gelip bir basın toplantısı düzenledi. İlk açıklamayı Başkan Alp yaparken, “Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Her gün bir milletvekili adaylarımızla saha çalışması gerçekleştiriyoruz. 24 Haziran’da Yeni Türkiye, Büyük Türkiye, Güçlü Türkiye yolundaki derdimizi, projelerimizi milletimizlen her noktada paylaşıyoruz. Sahada net görüyoruz, gün geçtikçe oyumuz Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz lehine yükseliyor. Bu noktada Gölcük hedefimiz önceden de belirlediğimiz gibi %55” dedi.

“SEÇİM BİR GEREKLİLİKTİ”

Alp sonrasında sözü alan Çakır şunları söyledi: “16 Nisan Referandumunda Türkiye bir makas değişikliği kararı aldı. O tarihte 3 Kasım 2019 diye bir seçim tarihi belirlenmişti. Meclisin her an bir seçim kararı alma hakkı da bulunuyordu. Siz bir değişikliğe gittiniz ve bu değişikliği gerçekleştirmek için beklemek gerekliliği yok diye düşünüyorum, bu düşünceden yola çıkarakta 24 Haziran’da seçim kararı alındı. Bütün teşkilatlarımız şuan sahada. Sahura kadar programlarımız var. Ramazan ayında bir seçim çalışması yapmanın da kendi içinde hem zorlukları hem de güzel ve kolaylıkları var. Vatandaşlar oldukça sakin bir tutum içinde. İftar ve sahur arası halkımızla iç içe güzel etkinlikler içindeyiz. Özellikle mahalle ve STK iftarlarına katılmayı tercih ediyorum. Orası biraz daha farklı oluyor. Bu süreci tamamlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKES MİLLETİN OYUNA SAYGI DUYACAK”

Çakır açıklamasının devamında, “Şuan ülkenin geleceği için bir seçim yapıyoruz. Bu bir kavga veya dövüş değil. Rekabet ortamında nazik ve tatlı bir ortamda seçime gideceksiniz. Milletin teveccühüne talipsiniz. Buna saygımız olmalı. Bu seçimin sonunda milletin verdiği oya herkes saygı duyacak. 16 yıldır milletimizin verdiği oylarla biz bir yerlere geldik. Yarın aynı güveni alırsak devam edeceğiz. Başkasına da verdiği zaman saygı duyduysak yine saygı duymayı bileceğiz. Seçim süreci gayet iyi geçiyor. 24 Haziran’a kadar böyle gider. İşin sonunda Cumhurbaşkanı olacak ve bir meclis olacak. İkisininde güçlü olması için AK Parti teşkilatları olarak en iyisi nasıl olurun mücadelesini veriyoruz. Hiç kimsenin gönlünü kırmadan farklı polemike girmeden düşüncemizi inancımızı söylüyoruz. Sonuçta mührü millet vuracak. Devam et veya etme diyecek”ifadesini kullandı.

“ŞUAN İÇİN BİR SAKİNLİK VAR”

Çakır ayrıca şunları söyledi: “Benim 5.seçim çalışmam. Biri de referandum olmak kaydıyla. Ramazan’da da kaynaklanmak üzere siyasi olgunluk ve doygunluktan da kaynaklanmak üzere saha çok sakin. Belli bir yaş grubu medyadan,  genç yaş grubu da sosyal medyadan takip etmesi bir tahammül  haline geldiğini görüyoruz. Zaten bizim insanlarla ilişkimiz seçimle bitmiyor. Biz aylar öncesinde de buradaydık. Biraz sanki seçmen kendi bazında mekanını seçmiş gibi görünüyor. Ortada oynak bir oy tabanı yokmuş gibi duruyor. Daha önceki seçimlere nazaran seçmenin tercihi netleşmiş gibi duruyor. Tabi ki kısmi kararsızlar var. Bizimle daha önce yol yürümüş seçmenimiz varsa ona ağırlık vermeliyiz. Ramazan’dan sonraki süreçte seçmen daha farklı tepkiler verebilir. Şuan için bir sakinlik var” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZA RAKİP OLAMADILAR DERTLERİ MECLİS”

Çakır son olarakta AK Parti’den MHP tabanına oy gider mi sorusunu cevapladı. Çakır şunları söyledi: “AK Parti tabanından başka partilere oy gidecek algısı 20 gün önce daha çok konuşuluyordu. Bu propaganda yapıldı, ciddi bir algı operasyonu yapılmaya çalışıldı. Sosyal medya üzerinden bazı organizasyonlarda bu düşünceyi tetiklemeye  çalışmış olabilir. Artık şu çok net ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan rakip olma noktasında başarılı olamayacaklarını herkes biliyor. Bunu öğrendiler. Şuanda yapılmaya çalışan buna rağmen biz mecliste bir mozaik oluşturup AK Parti’yi burada güçsüzleştirirmiyize muhalefet yoğunlaştı. Aslında işin temelinde bu var. Herkes partisine sahip çıksın. MHP’li ise kendi tabanına sahip çıksın, AK Parti ile kendi partisine sahip çıksın. AK Parti’nin meclite çoğunluğa ihtiyacı var. MHP ile olan birlikteliğimiz oy paylaşımına değil, oy birlikteliğine yöneliktir. Herkesin kendi oyuna sahip çıkması lazım. Zaten oylar ayrı sayılacak. Bizim amblemin altında ne kadar oy var, MHP’nin altında ne oy var göreceğiz. Israrla aynı şeyi söylüyorum, herkes  kendi partisine, kendi tabanına, kendi oyuna sahip çıksın” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL

 

 

 

 

Print
Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 − 80 =