Gölcük’teki yangın az daha facia olacaktı

Gölcük Halıdere’de ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisi ile kısa sürede büyüdü. İtfaiye, orman ekipleri ve helikopter desteği i ile yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

Edinilen bilgilere göre; Gölcük Halıdere Körfez Mahallesi mevkiinde bulunan zeytinlik  bahçesine yakın ormanlık alanda, saat 13.50 sularında yangın çıktı. Çevrede ikamet eden bölge sakinleri alev ve dumanları görünce hemen itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi.  Kısa sürede bölgeye çok sayıda itfaiye ve orman ekibi sevk edildi.

HERKES SEFERBER OLDU

Olay yerine gelen ekipler araçlar ile yangın noktasına ulaşamayınca,  hortum uzatarak yangına müdahalede bulundu.   Bu esnada orman ekiplerinin arozözleri, belediyelerden ise tanker ve iş makineleri yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi.  Ayrıca bölgeye helikopter istendi. Bu esnada itfaiye ekipleri yangın hattını  su sıkarak korurken, bölgeye gelen helikopter denizden aldığı   su ile yangında alevli   noktaya  müdahalede bulunmaya başladı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay yerine gelen AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu,  Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Gölcük Kaymakamlığına vekâlet eden Karamürsel Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  yangın hakkında bilgi alarak söndürme çalışmalarını yerinde inceledi.

ZEYTİNLİK ALANINDA TEMİZLİK YAPILIYORDU

Yangın yaklaşık 2 buçuk saatte kontrol altına alınırken, Bölgede soğutma ve söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangında Yaklaşık 30 dönümlük bir alanın zarar gördüğü ifade edilirken, yangının çıkış nedeni ile ilgilide soruşturma başlatıldı. Öte yandan yangına bölgede bulunan zeytinlik bahçesinden temizlenen kuru dalların  temizlik  amacıyla  yakılması sonucu çıktığı  ileri sürüldü.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 + = 51