BAŞKAN AYAZ’DAN EĞİTİME SINIR ÖTESİ DESTEK

 

 

 

 

Başiskele Belediyesi, İHH İnsani Yardım Vakfı Ortaklığı ile Kilis Öncüpınar Sınırı Azez ilçesinde okul kuruyor. Yeniköy Merkez Mahallesi’nde Deprem zamanından kalan ve daha sonrasında öğrenci yurdu olarak kullanılan 62 konteyner içindeki malzemelerle birlikte şimdi sınır ötesinde çadırlarda eğitim gören çocukların eğitim yuvası olacak.

 

 

 

 

Ülkelerindeki; Halep, Hama, Azez, İdlib gibi bölgelerden süren katliamlardan kaçarak, evlerini terk etmek zorunda bırakılan masum Suriye halkı özelikle Hatay, Şanlıurfa ve Kilis gibi sınıra yakın illerde yaşantılarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de Kilis’e sığınan Suriyeli mülteci ailelere düzenli olarak yardım ulaştırıyor. Son olarak Başiskele Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştiren İnsani Yardım Vakfı eğitim konusunda bölgedeki büyük bir açığı kapatacak. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın talimatı ile Yeniköy Merkez Mahallesi’nde daha önceleri öğrenci yurdu olarak kullanılan 62 adet konteyner sökülerek 30 TIR’a yüklendi ve yola çıktı.

 

HÜSEYİN AYAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Bölgede insanların çadırlarda, konteynerlerde ve prefabrik yapılarda kaldığını belirten İnsani Yardım Vakfı Kocaeli Şube Başkanı İsmail Yeşildal,  “Özellikle Başiskele Belediye Başkanımız Hüseyin Ayaz’ın desteği ile Azez’e kurulacak prefabrik okul ile çocukların eğitim konusunda büyük bir açığı kapatılacak, çocuklar sağlıklı şekilde eğitimlerine devam edecekler. Kısa zaman için kurulumu gerçekleşecek olan prefabrik okulun önümüzdeki eğitim yılında hizmet verecek” dedi. Okulun adının Başiskele Belediyesi tarafından belirleneceğini de belirten Yeşildal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’a desteğinden dolayı yönetimi adına teşekkür etti.

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 32 = 34