GÖLCÜK KIZILAY’DAN GÖNÜLLERE DOKUNAN PROJE

Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, Gölcük şubesi için gelir oluşturacak hatta nesiller boyu faydalı olabilecek bir  proje hazırladıklarının müjdesini verdi.

Gölcük Vizyon Gazetesi olarak, Türk Kızılay Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış ile çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Öncelikle belirtmek isterim ki Sezar’ın hakkı Sezar’a. Başkan barış göreve geldiği ilk günden bu yana çalışma temposuyla, diyalogları ve ilişki kabiliyetiyle çok yol kat etti. Başkan Barış, oturmuyor geziyor, sürekli ziyaretler yapıyor, istişareler yapıyor. Ve şimdi öyle bir proje üretmiş ki, bence ilçemize değil, bu proje Türkiye’de bir çok kente örnek olacak. Açıkçası dinlemek bile heyecanlandırdı beni tabi sizlere en doğu bilgileri aktarmak için başkan Barış’ı can kulağıyla dinledim.

İŞTE BARIŞ’IN ANLATTIKLARI

Önce altını çizmeyelim ki bizim kuşak için Kızılay otomatik, kendiliğinden başlayan bir süreç olurdu. Hepimiz  ilkokulda tanışırdık Kızılay’la. İlkokulda  Kızılay kolu vardı.  Zira koridorda, bahçede düştüğümüzde  ecza dolabını Kızılay kolu açardı. Hepimizin Kızılay ile ilk teması o yara bantlarıdır aslında.

İşte böyle bir hikayeyle başlar Kızılay hayatımızda. Bize de nasip oldu, Kızılay gibi kutsal bir hikayenin bir parçası olmak. Çok düşündüm, ne yapabilirim diye. Çünkü öyle bir şey yapmalıyız ki, Kızılay’ın kendi geliri olmalı, nesilden nesile burası Kızılay’ı desteklemeliydi. Aklımda ki tek şey buydu.

ÖRNEK PROJE

Söylediğim gibi, şubemizin  ayakta kalması ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek adına  proje geliştiriyoruz. Üretilen projemizin amacı Gölcük Şirinköy ve İhsaniye mahallelerinde kurumumuza ait olan yerlere bir rehabilitasyon merkezi ve bir  kreş açmayı hedefliyoruz.  Şu andaki yoğun çalışmalarımızı ve tüm mesaimizi buna harcıyoruz.

Bu projelerimizi gerçekleştirdiğimizde Türk Kızılay Gölcük Şubesi olarak halkımıza daha iyi hizmet vereceğimizi biliyoruz.

Şu anda bu bir proje, bizim olan arsalarımızın üzerine bir rehabilitasyon merkezi yapmayı istiyoruz, huzurevi değil.

Hasta bakımına muhtaç olan kişileri, büyüklerimizi bu merkezimizde rehabilite ederek bakarak iyileştirmeyi hedeflediğimiz bu merkezimiz ücretli olacak ve Kızılayımız’ın da artık bir gelir kaynağı olacak bu projenin hayata geçmesiyle. Hayal ettiğimiz istediğimiz bir projemiz bu.

Diğeri ise kreş, geleceğimiz çocuklarımızı bakmak ve büyümelerine şahit olmayı istiyoruz. Bu da ücretli olacak. En yakın hedefimiz şuanda  bu projeler, dilerim Allah’ın izniyle hayata geçirip hem insanlığa hem de Kızılay’a  faydalı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam eden Türk Kızılay Gölcük Şube Başkanı Barış, ürettiği yardım projeleriyle de ilçemizde değil, ülkemizde fark yaratacak gibi duruyor.

2 BİN KİŞİLİK AŞURE DAĞITILACAK

Muharrem ayı için ise ilk etkinliğimiz 2 bin kişilik aşure dağıtımı olacak.  Türk Kızılayı olarak her zaman yardıma muhtaç vatandaşlarımızı gözetmekle birlikte, bu gibi özel günlerde tüm vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz.

Aşure geleneğinin önemine de değinen Barış: “Farklılıklarımız bizim zenginliklerimizdir. Bunu en güzel aşurede de görüyoruz. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın muharrem ayını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞDUĞUMUZ TOPRAKLARDA ÇOK BÜYÜK BİR SINAV VERDİK

Asrın felaketi olarak tarihe geçti Gölcük depremi. Çok canımızı kaybettik, acıları hala içimizde, unutmakta mümkün değil. Bu sene 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde ise 2 bin kişilik nohutlu pilav dağıtacağız vatandaşımıza. Biz acılarımızı paylaşarak, bölüşerek yaşamayı bilen bir milletiz. Bu vesile ile depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalan acılı tüm ailelere ve yakınlarına sabır diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 6 = 3