BÜYÜK VURGUNA HAPİS CEZASI

Kocaeli’nin önde gelen taşımacılık firmaları olan Güven Seyahat, Körfez Turizm, Aknar Turizm ve Beker Turizm’in yöneticileri rüşvet ve yolsuzluktan hapis cezası aldı. Bir süre ihalelere giremeyecekler

2013 yılında başlayan dev yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Kocaeli’nin en önemli personel taşımacılığı şirketlerinin yöneticileri hapis cezası aldı. Uğur Enç’in haberine göre, Kocaeli Üniversitesi’nden İş-kur’a, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden İZAYDAŞ’a kadar devlet ihalelerinin tek tek incelendiği ve sanıklarla alakalı hem teknik hem fiziki takip yapıldığı soruşturmaların sonunda önemli isimler hapis cezasına çarptırıldı.

 

ANLAŞMA YAPMIŞLAR

Kocaeli’de faaliyet gösteren ve servis taşımacılığı yapan bazı firmaların yetkilileri ve çalışanlarının kamu ihalelerinde aralarında anlaşma yaparak katıldıkları, anlaşmalı teklifler vermek suretiyle ihale fiyatlarını belirledikleri, bazı firmaların ihalelere katılmama karşılığında bir diğer firmadan halk arasında çıkma payı diye bilinen payı aldıkları ve bu şekilde ihalelere fesat karıştırdıkları duyumları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu harekete geçti.

 

2013’TE BAŞLADI

2013 yılında başlayan soruşturma için 2015 yılında dava açıldı. 2013 ve 2014 yıllarına ilişkin 12 eylemle ilgili şüpheliler hakkında kamu davası açıldı. İddianamede, “Personel taşıma, servis hizmeti ve araç kiralama işi ihaleleri ile ilgili olarak ilana çıkan ihalelerin öncesinde firma yetkililerince ihaleyi yapan kurumda çalışan bazı görevlilerden ihale hakkında bilgiler alındığı, alınan bu bilgiler doğrultusunda ihaleye fiyat teklifleri verildiği ve ihalenin kendi üzerlerinde bırakılarak rekabet ortamının oluşmasının engellendiği, ihaleye katılan firmalar tarafından ihale öncesinde aralarında anlaşma yapıldığı, bu anlaşmaya göre ihaleyi alacak firmanın belirlendiği, ihaleyi kazanmasında karar kılınan firma yetkilisi tarafından ihalenin kar marjına göre diğer firmalara belirli oranda paralar ödendiği, parayı alan firmaların ihaleden çekildiği tespit edilmiştir” denildi.

 

KİMLER VAR KİMLER?

Soruşturma kapsamında Körfez Turizm’in sahibi Kadir Göksoy, AKNAR Turizm’in sahibi ve aynı zamanda Kadir Göksoy’un kardeşi Fatma Göksoy, Güven Seyahat’in sahipleri Murat Köse ve oğlu Sedat Köse veNurettin Mutlu, Tuncay Seyahat’in sahibi Vedat Tuncay, ERTAÇ Turizm’in sahibi Engin Ertaç, Körfez Turizm çalışanı İlknur Diril, Acarlar Turizm sahibi Bilal Cem Acar, Bekar Turizm’den Kani Furkan Kaçar, İZAYDAŞ eski Mali İşler Müdürü Sinan Akay, Emlek Turizm’den Hamdullah Emlek, sanık sandalyesine oturdu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

40 + = 50