BAŞKAN SEYMEN MÜCADELEYİ ANLATTI

Gölcük AK Parti, iktidar parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Koronavirüs ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulundu.

RAHMETLE ANIYORUM

Öncelikle; 15-20 Nisan tarihleri arasında andığımız milletimiz, bayrağımız,
vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Geçtiğimiz hafta içerisinde Rize/Fındıklı İlçe Başkan Yardımcımız Gamze Pala’nın vahşice katledilmesi haberiyle derin üzüntü yaşadık. Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Teşkilatımızın başı sağ olsun.

ÇOK ŞÜKÜR YARDIM EDİLEN DEĞİL,

YARDIM GÖNDERENİZ
Küresel Koronavirüs salgını ile birlikte insanlık zor bir dönemden geçiyor. Sağlık ve ekonomi açısından yaşanan sıkıntıların üzerine belirsizliğin de eklenmesi panik oluşmasına neden oldu ancak Avrupa Ve ABD’de yaşananlara bakıldığında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizin, özellikle de sağlık sistemimizin virüsle mücadele konusunda başarısını görebiliyoruz. Salgının ilk etapta Çin’de görüldüğü tarihten itibaren Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, ilaç ve altyapı hazırlıklarına başlayarak zaten nitelikli olan sağlık sistemimizi sürece hazırladı. Ülkemizde vakaların görülmeye başlamasıyla birlikte Türkiye’nin önde gelen tıp ve enfeksiyon uzmanı bilim insanlarını  davet ederek Bilim Kurulu’nu oluşturdu. 2002’de iktidara geldiğimizden bu yana hükümetimizin Sağlık yatırımları yaşadığımız kriz sürecinde olumlu etkisini gösteriyor. Şehir hastanelerimiz ve diğer sağlık kuruluşlarımızla, dünyada kişi başına yoğun bakım yatak sayısı düşen ülkeler sıralamasında zirvedeyiz. Bugün 35’i aşkın ülkeye tıbbı yardım malzemesi gönderebilen tek ülkeyiz. Avrupa Birliği kendi ülkelerini yalnız bırakırken imdatlarına Türkiye yetişti. Salgını yaşayan diğer ülkeler entübe olacak genç/yaşlı hasta seçimi yapıp hastanelere hasta alamazken Türkiye’de Sağlık Bakanımız her gün açıklamalarında “En ufak belirti gören hastanelere başvursun.” diyerek bütün vatandaşlarımızı hizmetlerden faydalanmaya davet edebiliyor. Bu çerçevede tüm sağlık çalışanlarımıza bu özverili çalışmaları hasebiyle teşekkürü borç biliyorum. Cumhurbaşkanımız’ın talimatıyla yurtdışındaki vatandaşlarımız da yalnız bırakılmıyor. Devletimiz hangi coğrafyada olursa olsun vatandaşlarına sahip çıkıyor. Geçtiğimiz gün Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında yurtdışındaki 25 bin vatandaşımızın bayramlarını ülkede geçirmeleri amacıyla özel uçaklarla getirileceğini ve ülkemizde karantina altına alınacağını açıkladı. Sosyal devlet anlayışı ile hükümetimiz tüm imkânlarını seferber etmektedir. Avrupa Birliği ve ABD vatandaşları maske bulamazken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ücretsiz maske hizmetine erişebiliyor.

BAŞTA BELEDİYE BAŞKANIM OLMAK ÜZERE

TÜM EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİM
Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanlığımız’ın yanı sıra belediyelerimiz de vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Dezenfekte çalışmaları ve kurulan masalarla vatandaşlarımıza hizmetlerimiz ulaştırılıyor. Vefa sosyal-destek grubu gelen talepler doğrultusunda dışarı çıkma yasağı bulunan vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Belediyemiz, kaymakamlığımız ve STK’larımız yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Gayretli ve özverli çalışmaları haftanın 7 günü hafta içi veya hafta sonu demeden devam ediyor. Başta belediye başkanımız olmak üzere tüm belediye personelimize teşekkür ediyorum.

GÖLCÜK’LÜ HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDERİM

Gece yarısı Gazi Meclisimiz’den geçen yasaya göre 3 ay işten çıkarılma yasaklandı. Kısa çalışma ödeneği almayan vatandaşlarımıza aylık 1117 TL ödeme yapılacak. Esnaflarımıza kredi ödemeleri devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere 1000 TL yardım, sosyal yardımlaşma vakıflarımızca dağıtılıyor. Bu gün geldiğimiz noktada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın ayrıcalığı gün yüzüne çıkmış durumda. Bu başarının arkasında güçlü bir yönetim ve birbirine sıkıca kenetlenmiş halk bulunuyor. Gölcük’lü hemşehrilerime kurallara uydukları için ve kamu çalışanlarına sağladıkları kolaylıklar nedeniyle teşekkür ediyorum. İlk günden beri söylediğimiz gibi #HayatEveSığar #BirlikteBaşaracağız.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 + = 66